• 瀏覽: 12,692
  • 回覆: 47
+10

早知道,,當年就盡買..

精選汽車
引用:
原帖由 Chiling_123 於 2022-5-7 01:29 發表

有早知,無乞兒

2016我就買比特幣,錶嘅話收二手AP

引用:
原帖由 Chiling_123 於 2022-5-7 01:29 發表

樓主,2016年,我買咗隻金鋼迪通拿石字,重有87折,原價十三萬八千,折實十二萬零六十元埋單。

當年如果想免息分期又得,最長可分三年,都係利息全免。

我係一次過碌卡付款,有好靚嘅折扣,重有大量贈品,重送埋本勞力士雜誌創刊號比我。

當年啲錶友又點講嘢吖?

一係就做驗屍官,一係又話分期搞到成街啲人都戴,幾多錶友話勞力士做cheap哂,唔肯買。

到而家好啦,唔cheap,連隊都冇得排。

重想要折扣?重想要大量贈品?比啲展覽品出嚟比人望梅止渴一下,夠高貴未?

有圖有真相,唔好話吹水:

保養卡寫住2016年。

當年買迪通拿,就係送咗咁多贈品。

重有87折添喎。

2016年,嗰年係最值得買勞力士嘅。

此情此景,蘇州過後就冇艇搭了。

想當年真係爽,連2016年其他樓主師兄嘅貼文我都搵得返:
《借圖,來自香港討論區。勞力士版。》

藍黑圏,即係俗稱【剋服困難】,當年邊使排,行入去就有得買,好多貨擺哂喺AD等人嚟買,又要招呼驗屍官帶埋師父鏡嚟玩嘢,重可以24個月免息分期,最長可做36個月免息分期添喎。

而家?一個酸梅兩個核,今時唔同往日啦。

引用:

如果早知,早年一定狂買樓,發埋達咯

引用:
原帖由 csmarco 於 2022-5-7 08:48 發表

樓主,2016年,我買咗隻金鋼迪通拿石字,重有87折,原價十三萬八千,折實十二萬零六十元埋單。

當年如果想免息分期又得,最長可分三年,都係利息全免。

我係一次過碌卡付款,有好靚嘅折扣,重有大量贈品,重送埋本勞力士雜誌創刊號比我。
我2005年買第一隻黑地拖,12個月免息分期,分期2008年可樂,落一半訂金,分咗6個月免息分期,之後要到13年後2021先敢再買黑sub,只因為有朋友原價轉讓,依家我除咗原價,完全買唔起Rolex ,不過好在我佛系買錶,同埋可以慢慢等🤣🤣

就係當年2016出貨量大,比埋95折都話等跌價。

好啦,勞力士心諗,咁即係敬酒唔飲就飲罰酒,一於用飢餓銷售法,吊高嚟賣,整條隊嚟比啲錶友排下。

哈,啲錶友愈排就愈開心,愈少貨就愈想買。

結果就搞到而家咁嘅局面囉,怪得邊度吖?

引用:
原帖由 Nataliea2022 於 2022-5-7 09:36 發表

我2005年買第一隻黑地拖,12個月免息分期,分期2008年可樂,落一半訂金,分咗6個月免息分期,之後要到13年後2021先敢再買黑sub,只因為有朋友原價轉讓,依家我除咗原價,完全買唔起Rolex ,不過好在我佛系買錶,同埋可以慢慢等🤣🤣
師兄,腕錶嘅嘢,心頭好而已。

我買勞力士,冇折唔買,我有的是時間。

唔戴勞力士,就戴住電子錶,咪又係睇時間。

我買咗就一定會戴,戴咗足足六年,日日戴,開工都照戴。

乜買錶唔係買嚟戴嘅咩?

金鋼迪通拿買咗返嚟,二話不說就戴上手。第一日戴住嚟開工就【剪咗彩】,整花哂,只係痛咗一下,跟住就完全冇感覺了。

引用:
原帖由 Nataliea2022 於 2022-5-7 09:36 發表

有圖有真相,原來可樂當年係比咗$1900蚊美金訂,跟住都係12個月免息分期

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]