• 瀏覽: 2,632
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
自煮牛肉飯。

附件

5F0B30574F2D761A540BECCD0F5811E1.jpg(313.13 KB)

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-5-7 09:40 發表
自煮牛肉飯。
足料,最重要係夠汁

足料

一啖仔飯尋晚食剩㗎

D洋蔥色澤好好。

好靚啊

滿滿牛肉,讚

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2022-5-7 16:32 發表
一啖仔飯尋晚食剩㗎
下,美人,我呢個係拉麵碗嚟嘅喎,唔係一啖仔飯喎,一盒米㗎啦。足兩碗㗎。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-5-7 09:40 發表
自煮牛肉飯。
師傅做到汁料控制恰當,就是我想要的👍,最怕嗰啲日式店做到好似湯飯,
每次食完碗飯碗底就剩低一大湯匙汁,未食前已食慾大減。

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2022-5-8 11:48 發表

師傅做到汁料控制恰當,就是我想要的👍,最怕嗰啲日式店做到好似湯飯,
每次食完碗飯碗底就剩低一大湯匙汁,未食前已食慾大減。
佢地有時真係唔知點搞,個汁,其實可以畀客自己落好啲。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-5-8 11:56 發表

日式店畀客自己落會少有,就算鐵板上都係落好曬個汁。
唔知日本文化係咪咁

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-5-8 11:56 發表

唔知日本文化係咪咁

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2022-5-8 12:05 發表

唔知日本文化係咪咁
日本吉吉只食過一次,都成三十幾年了,冇晒印象了。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-5-8 12:10 發表

日本吉吉只食過一次,都成三十幾年了,冇晒印象了。
無印象唔緊要,觸動回憶,再來一次。

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2022-5-8 18:02 發表

無印象唔緊要,觸動回憶,再來一次。
而家想去都冇得去,郁不得其正啦。我估最少仲要等一年,一年後就算得,酒店同機票都會非常之貴及搶手,要最少兩年後先可復常。
我由出嚟做嘢開始,我都唔鍾意同人爭去旅行,人地聖誕復活新年去旅行,我一定唔會去,等冇人先靜雞雞去。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]