• 瀏覽: 28,873
  • 回覆: 353
  • 追帖: 2
EASON 剩係嗌歌就叫有感情,不知所謂,令人好唔舒服,電視見到佢,即刻轉台

引用:
原帖由 feelings 於 2022-5-9 20:33 發表
EASON 剩係嗌歌就叫有感情,不知所謂,令人好唔舒服,電視見到佢,即刻轉台
每個人也有自己喜愛
冇所謂

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-5-9 10:32 發表
https://youtu.be/wWf_xJJBt6w
不同意.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-5-9 20:36 發表

不同意.
唔同意啲咩?

紅不紅很多時講運講命
未必同實力有關

點解我覺得係陳奕迅唱歌無感情,因為我覺得佢把聲冇韻味,唱唔出好多歌想帶出嘅意思同意境。

反而我覺得李克勤唱歌帶著應有嘅感情,唔會多,唔會少,把握得啱啱好。

李克勤唱歌嘅感情係令聽歌人投入去李克勤唱嘅時候李克勤自己嘅內心世界。
聽歌梗係要聽唱歌之人對首歌嘅理解、聽佢嘅內心世界,而唔係聽自己對首歌嘅理解、聽自己嘅內心世界。

而好多歌手唱歌唱到過火投入想感染聽歌人。
佢哋係想將自己嘅感情格硬安插喺聽歌人嘅內心世界,令其他人覺得佢唱到自己嘅內心世界。
唔係每個人都有同樣嘅感情同樣嘅經歷。唔係你要安插,人哋就可以感受自己係歌中唱緊嘅人。

所以唱歌,李克勤唱得最啱。

關正傑都有呢個問題

而家李克勤唱乜歌都係那個調那個腔去唱

引用:
原帖由 神氣知足的冬瓜 於 2022-5-9 21:21 發表
關正傑都有呢個問題
關正傑唔少歌曲的演繹方法,真的可以當鄭伊健的師傅

陳奕迅主要係d歌好 

引用:
原帖由 jhy0374 於 2022-5-9 21:03 發表
點解我覺得係陳奕迅唱歌無感情,因為我覺得佢把聲冇韻味,唱唔出好多歌想帶出嘅意思同意境。

反而我覺得李克勤唱歌帶著應有嘅感情,唔會多,唔會少,把握得啱啱好。

李克勤唱歌嘅感情係令聽歌人投入去李克勤唱嘅時候李克勤自己嘅內心世界。
聽歌梗係要聽唱歌之人對首歌嘅理解、聽佢嘅內心世界,而唔係聽自己對首歌嘅理解、聽自己嘅內心世界。

而好多歌手唱歌唱到過火投入想感染聽歌人。
佢 ...
非常同意

性格決定命運
李克勤人品差
得罪咗唔少人
觀眾緣同eason冇得比

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2022-5-9 21:41 發表
性格決定命運
李克勤人品差
得罪咗唔少人
觀眾緣同eason冇得比
Eason前幾年係大陸歌唱比賽節目中國最強音當評判,簡直是不知所謂,轉台都嫌慢,自己睇番視頻啦

Eason唱功歌路闊好多

主題標籤 #李克勤
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]