• 瀏覽: 1,144
  • 回覆: 11
Power Supply長期橙燈,一㩒開機部主機響一下,Xbox公仔閃一下又熄咗。
Reset完power都係咁⋯
係咪姐係power supply燒左?

如果買過個有個邊間介紹?好少去game舖⋯

引用:
原帖由 Flyboy234 於 2022-5-12 20:03 發表
Power Supply長期橙燈,一㩒開機部主機響一下,Xbox公仔閃一下又熄咗。
Reset完power都係咁⋯
係咪姐係power supply燒左?

如果買過個有個邊間介紹?好少去game舖⋯
https://support.xbox.com/en-US/help/hardware-network/console/reset-power-supply-solution#if-the-led-is-off-or-blinking

根據官方FAQ
The power supply unit needs to be replaced. You need to replace the power supply unit if the light is still off or flashing orange.

我個火牛係有橙燈KEEP著住唔閃既, 咁係咪算係LED ON?
會唔會主機有問題?

引用:
原帖由 Flyboy234 於 2022-5-12 10:29 PM 發表
我個火牛係有橙燈KEEP著住唔閃既, 咁係咪算係LED ON?
會唔會主機有問題?
我估就算打去微軟維修都應該唔平。

引用:
原帖由 terrywong25 於 2022-5-12 23:18 發表

我都知, 有諗過直接轉Series X..
不過因為本身有玩Kinect唔想放棄...
聽日買個Power Brick睇下搞唔搞到
唔得就過兩日出去搵人整...

借題一問, XBOX ONE S, 請問有無玩家自己換過手制粒十字膠 (底膠), 而家覺得十字制唔係好順

引用:
原帖由 terrywong25 於 2022-5-12 23:18 發表

我至前問咗. 如果過咗保養就無得換機. 因為微軟沒得修理,未過保都係換機.  我部one s壞無畫面. 街報價都要七百蚊,不果部機都四年多. 整唔整都得

買左個power brick都係無用,所以唔關power supply事
今日無啦啦又變番白燈開得番
不過都係有時會斷線,要boot機
本身都準備拎去整,報價$650
其實諗落買部Series X仲好,但又唔想放棄Kinect..

引用:
原帖由 honming 於 2022-5-13 11:09 發表
借題一問, XBOX ONE S, 請問有無玩家自己換過手制粒十字膠 (底膠), 而家覺得十字制唔係好順
淘一粒自己換

引用:
原帖由 honming 於 2022-5-13 11:09 發表
http://b23.tv/hA5RsXH

引用:
原帖由 Flyboy234 於 2022-5-16 01:49 發表
買左個power brick都係無用,所以唔關power supply事
今日無啦啦又變番白燈開得番
不過都係有時會斷線,要boot機
本身都準備拎去整,報價$650
其實諗落買部Series X仲好,但又唔想放棄Kinect..
我買部二手one都是400

rhacer
· 4 yr. ago

So you need to unplug from the wall AND from the Xbox, wait 30 minutes and plug them back together.

This resolved the issue for me more than once. It does something to reset the circuitry in the power supply.

If that doesn't solve it, then you'll likely need a new brick.

GinsuVictim
· 4 yr. ago

This is what fixes it for me as well.

主題標籤 #xbox
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]