• 瀏覽: 3,457
  • 回覆: 13
一日返8.8hrs, 請問lunch time 計唔計? 不多於半日意思係<4.4hrs or <3.9hrs 。🙏

引用:
原帖由 kt41206 於 2022-5-13 09:21 發表
一日返8.8hrs, 請問lunch time 計唔計? 不多於半日意思係<4.4hrs or <3.9hrs 。🙏
少過4小時,唔係照除2。

引用:
原帖由 kt41206 於 2022-5-13 09:21 發表
你都係問返自己部門PR為準
904係個大概框架, 實際落到部門都會有唔同做法
依度師兄師姐俾你既解法, 可能只係佢部門既解法
樓主部門可能又係另一種做法

引用:

引用:
通常跟番你section定既規矩,因為喱個係跟departmental practice。大部分部門定就一般不多於4小時。有些部門比較寬鬆,就上午904在上午session有出現過就可以了。

引用:
原帖由 Flowervsbee 於 2022-5-13 18:20 發表

通常跟番你section定既規矩,因為喱個係跟departmental practice。大部分部門定就一般不多於4小時。有些部門比較寬鬆,就上午904在上午session有出現過就可以了。
花姐講得正確
所以樓主與其係度問, 不如直接問返自己部門
一陣攞住依度聽既答案同老闆嘈, 但最後衰左就無謂

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2022-5-13 22:19 發表

花姐講得正確
有咁…醒目"四圍問"嘅同事,老闆一定好高興!

返唔足一更/一日工作時間,係無食飯個鈡

引用:
每週工時44小時嘅…
五天工作週嘅部門同事,
每日8小時48分鐘,係包括午餐時間。

濫用到904+TO都成立

引用:
原帖由 ekiller2003 於 2022-5-13 22:19 發表

花姐講得正確
明白,謝謝各位

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2022-5-14 13:17 發表
濫用到904+TO都成立
濫用…定義係咩!

904真係好多變數,你工時包唔包飯鐘?Lunch 時間又係咪浮動?

所以唔同部門/section/unit/office 都會唔同。

自己部門…人事組,
一定可以解答到任何疑問!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]