• 瀏覽: 35,771
  • 回覆: 203
  • 追帖: 2
+11
86年出第一套Top Gun,今年又上畫新一套Top Gun叫做壯志凌雲:獨行俠
原本19年上又推到20年上,再推到今年5月先上畫
近呢幾年係咪興翻炒好耐之前嘅戲再出第二集?隔成30幾年先出第二套,而家啲後生有冇睇過第一集都成問題
不過Tom Cruise都仲係咁靚仔!

https://youtu.be/rm9bnP9xqhw進入香討影片區

引用:
原帖由 豬肉在前 於 2022-5-13 10:51 發表
86年出第一套Top Gun,今年又上畫新一套Top Gun叫做壯志凌雲:獨行俠
近呢幾年係咪興翻炒好耐之前嘅戲再出第二集?隔成30幾年先出第二套,而家啲後生有冇睇過第一集都成問題

https://youtu.be/rm9bnP9xqhw
呢個係事實,上一集真係好耐,不過老湯都狀態大勇,你睇上幾集職業特工隊就知,口碑同票房都幾好,所以呢套應該都收得。

引用:
原帖由 pgs1301 於 2022-5-13 11:02 發表

呢個係事實,上一集真係好耐,不過老湯都狀態大勇,你睇上幾集職業特工隊就知,口碑同票房都幾好,所以呢套應該都收得。
入戲院睇之前要拎返第一集出嚟睇!

全世界大腦便秘(韓國除外)
日本都將十幾年前嘅劇拍續集

不過 top gun 我又唔介意
因為最新嘅技術+最新嘅戰機
值得睇
只係過咗三十年,靚佬湯個角色仲未上到位? 

引用:
原帖由 Bobic 於 2022-5-13 12:13 發表
全世界大腦便秘(韓國除外)
日本都將十幾年前嘅劇拍續集

不過 top gun 我又唔介意
因為最新嘅技術+最新嘅戰機
值得睇
只係過咗三十年,靚佬湯個角色仲未上到位? 
可能已經唔記得咗佢同埋換人做可能都唔好睇

冇左東尼史葛

呢'個導演拍浪漫嘢有一手

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-5-13 12:38 發表
冇左東尼史葛

呢'個導演拍浪漫嘢有一手
其實咁多集職業特工隊都轉左好多導演,第一集導演都唔同,睇返咁多戲就算用返第一集導演都拍唔到個水準都一樣冇人入場,要掌握到水準、市場、口味、時機,真係缺一不可。

tom cruise 好靚仔

引用:
原帖由 pgs1301 於 2022-5-13 11:02 發表

老湯真係算keep得好.

引用:
原帖由 豬肉在前 於 2022-5-13 10:51 發表

https://youtu.be/rm9bnP9xqhw
Hollywood 都已經冇咩新題材.

引用:
原帖由 pgs1301 於 2022-5-13 13:17 發表

其實咁多集職業特工隊都轉左好多導演,第一集導演都唔同,睇返咁多戲就算用返第一集導演都拍唔到個水準都一樣冇人入場,要掌握到水準、市場、口味、時機,真係缺一不可。
搵返同一個導演拍好易拍爛

引用:
原帖由 下雨天上學 於 2022-5-13 14:10 發表
tom cruise 好靚仔
係囉!一把年紀仲咁有型!

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-5-13 16:16 發表

老湯真係算keep得好.
佢係多咗啲皺紋,但算好自然!

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-5-13 16:16 發表

Hollywood 都已經冇咩新題材.
好似少咗好多外星人片,唔知係咪熱潮已過

引用:
原帖由 豬肉在前 於 2022-5-13 16:30 發表

好似少咗好多外星人片,唔知係咪熱潮已過
一段段時間.
比如lord of the ring 個段咪彈一堆中古戰爭片出黎.
但大製作既電影題材用得都用晒.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]