• 瀏覽: 79,706
  • 回覆: 1,838
  • 追帖: 10
+15
本主題由 hyunjung 於 2022-5-13 16:43 置頂
此帖子為節目《聲夢傳奇2》討論區,歡迎會員一齊討論。

《聲夢傳奇2》吸引不少熱愛音樂、造詣非凡的參賽者報名,當中有人曾赴韓國當練習生、有藝訓班畢業生,還有於《聲夢JUNIOR》取得入圍資格的四強等等,18個參賽單位在導師帶領下,透過不同形式的比賽進行比拼,繼續以聲言夢、延續傳奇,做到「我超越我」!

https://www.youtube.com/watch?v=RLodLsilB9s&t=4s

播出日期︰2022年6月11日起
播出時間︰逢星期六 20:30-22:00進入香討影片區

第一

期待,點解時間過得咁慢!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-5-13 16:46 發表
第一
又係你第一
聲夢2你鐘意邊個

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2022-5-13 16:56 發表

又係你第一
聲夢2你鐘意邊個
我係咁岩睇到版主開post,所以做到第一

我都唔識聲夢2的參賽者,我認人好渣的,聲夢1果時,我都睇左幾個星期先認到參賽者

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2022-5-13 16:56 發表

又係你第一
聲夢2你鐘意邊個
頭先東張,睇到幾個女仔都幾正

引用:

又係你第一
聲夢2你鐘意邊個
crystal幾好

剛發現入來報到

支持狂落鹽(洛妍)

支持開聲夢1, 入嚟支持聲夢2. 今次tvb都好落本,希望6月正式比賽前啲花絮睇,等啲參賽者多啲曝光機會。

預告見有幾個好mk,唔知無線會否幫佢哋大執

提早宣傳希望增加大家認識,聲薯2和聲夢1的知名和人氣未必可以比較。

Gin Lee離開環球,8位導師歌手再要看看。永遠Gigi大家姐。

活動: 《聲夢傳奇2》記者會
嘉賓: 莊殷玥、劉芷君、梁善知、繆昀希、
          鄧曉殷、楊秉頤、陳昊廷、陳晉軒、
          侯雋熙、金永衡、彭家賢、文佐匡、
          黃洛妍、趙頌宜、江廷慧、孫衣文、
          趙小婷、劉詠彤、李茵彤、趙紫諾、
          梁芷菁、蕭呈謙、任暟晴、歌手導師、
          紅隊及藍隊總監、劉宏基、Sunny Wong、陳灝而、
          伍朝光、何麗全、陳志邦、梁玄博、
          謝佩晴、陳偉文、許文軒。
時間: 17:30
地點: 將軍澳創新園環保大道201號邵氏影城3號錄影廠

轉去邵氏廠有新鮮感⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]