• 瀏覽: 3,756
  • 回覆: 34
  • 分享: 1
+5
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20220514/bkn-20220514110239636-0514_00882_001.html



利物浦主帥高普早前續約至2026年,外界都關注佢嘅勁敵曼城領隊哥迪奧拿會唔會都跟隨續約,但哥帥似乎無意仿傚,表明今年內唔會同「藍月亮」簽新合約。

哥迪奧拿將於明年夏天約滿,一直有傳曼城會方極力遊說呢位51歲西班牙名帥續約,但哥帥反而嘆慢板,佢話:「如果我續約,應該會係下季季尾,我已經執教曼城多年,想再留隊多10年,但必須更專注做好每一件事。」雖然哥迪奧拿口中話好想長期留效曼城,但卻未肯提早續約,難免令人懷疑佢是否真心效忠。

哥帥2016年成為曼城主帥之後,已經協助球隊奪得3次英超、1次英足盃、4次英聯盃冠軍,惟獨仍然未能捧歐聯,據悉哥奧迪拿希望畀自己多一季時間,睇睇下季能否率領曼城完成宿願,成為歐聯盟主,再決定去留問題。

下季試用夏蘭特,能拿下歐聯就續約,如果又是贏不到,約滿就…離開。

[ 本帖最後由 leisurema 於 2022-5-14 13:09 編輯 ]



生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
宜家既曼城係有霸氣既,但歐聯成日自爆真係令人反晒白眼。


其實都係好事,永遠有對手先會不斷要求進步,否則就像psg,班球員永遠冇乜戰意。



邊隊可以比佢任買人



買到夏蘭特就緊係留隊啦


坦克成為新對手


一人一條女唔駛爭,你要聯菜,我要歐婠


引用:
原帖由 wwwapple 於 2022-5-13 20:16 發表
坦克成為新對手
曼聯看季前買賣才說吧!!!


曼城買了夏蘭特,估計會更惡,除非不能融合…無供應。



留幾多年唔係你哥帥話哂事架, 表現差隨時都會炒魷


高普效應|改口肯續約 哥帥揚言留足咁多年?
https://std.stheadline.com/realtime/article/1837122/即時-體育-高普效應-改口肯續約-哥帥揚言留足咁多年


未知是否因為高普(左)突然動筆續約紅軍的刺激,哥迪奧拿(右)改變原有立場,不排除續約。

哥迪奧拿與曼城的合約只剩餘一季,一直有傳他只要能夠領軍一圓稱霸歐聯的心願,便會像之前執教巴塞隆拿,暫時離開球壇休息。不過,或許他眼見英超最大對手利物浦的領隊高普改變初衷續約,周四透露和藍月簽新約不成問題。

執教巴塞贏盡各大錦標後,哥迪奧拿突然在一一至一二季尾宣布離任以及休息。他現跟藍月的合約到二三年六月底,卻遲遲未動筆續約,教外界揣測他執教七季後會否再次暫別球圈。不過,高普早前放棄二四年約滿離隊決定,並願意續約紅軍兩年至二六年,跟他惺惺相惜的哥帥,可能希望繼續跟對方鬥智鬥力,周四直言會留隊:「我要續約的話,那麼下季季末和曼城動筆落實便可以。」


高普與哥迪奧拿一直惺惺相惜。
  
若高普完成目前的合約,便會執教利物浦十一季,五十一歲的哥迪奧拿也揚言,不排除長教藍月:「我在球隊已經很多年了,正常來說會留下,再留十年也不是問題。」同時,他否認大耳朵盃情意結:「我完全不會因為能奪得歐聯冠軍便以為完成曼城的任務。能否稱霸歐聯不會改變我的未來,也不會改變我的過去。」


哥帥內心始終希望能帶領曼城一圓歐聯夢,更何況眼見高普一九年已經為紅軍達成歐聯任務,更令他不想留憾離隊。


買了夏蘭特,梗係搏多1季啦!!!



扮下野  想加人工啫


驚左高普


曼城唔係哥師教應該唔會咁勁


引用:
原帖由 夏至輕快的豆漿 於 2022-5-14 13:16 發表
扮下野  想加人工啫
人工已經破頂。


正確是看下季的夏蘭特,如有表現就可能續約,萬一夏蘭特水土不服,打不出水準,就玩埋下季…然後放假,等待新的任務。



引用:
原帖由 wwwapple 於 2022-5-13 20:16 發表
坦克成為新對手
下季曼聯可以不理,坦克起碼要二三年時間重建,下季曼城最大對手都依然係利物浦



鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]