• 瀏覽: 6,717
  • 回覆: 100
https://www.hk01.com/知性女生/768662/雙生陌生人-賴慰玲一人分飾七角試鏡入行-演技超班黃秋生都大讚
【賴慰玲/雙生陌生人】演技一直大獲好評的女星賴慰玲,最近在TVB劇集《雙生陌生人》中亦有見到她的演出!賴慰玲在中五時已獲香港演藝學院破格取錄,入行多年參演過多套電視劇亦被大讚好演技,連影帝黃秋生都特意點名稱讚,賴慰玲於2020年,憑著劇集《反黑路人甲》中飾演蔣家大小姐「蔣千霞」一角成功奪得「最佳女配角」殊榮,演技備受肯定!除了出色的演技外,賴慰玲當年奉子成婚,但拒絕以傳統方式大排筵席擺酒,其忠於自己的個性也令人欣賞!



賴慰玲自中學時期開始就對戲劇具有濃厚興趣,在17歲時,當年只是就讀中五的她鼓起勇氣報考香港演藝學院,憑著出眾的天份與能力,竟獲演藝學院破格取錄,不過可惜當時賴慰玲希望入讀正規大學,所以就放棄了這個難得的機會,在2年後,賴慰玲因在高考成綪中有1科不合格,未能入讀其他大學,所以再次投考演藝學院,亦再次被取錄,入讀表演系藝術榮譽學士課程,正式開啟了賴慰玲的演藝之路。







睇左賴慰玲幾年演戲..完全唔FEEL佢演技有幾SUPER班..蔣家大小姐演出普通過普通..
外型唔靚都算...堂堂演藝高材生...拍咁多TVB膠劇.屈就左佢..

[ 本帖最後由 nbachung101 於 2022-5-14 03:12 編輯 ]



完全同意!


我覺得好自然  好生鬼喎 ... 單就呢兩方面 , 我的確覺得大台可比既囡囡 ,
絕對不足兩人 , 而至少一個係雞雞



造新聞


其實女女真系麻麻 但應該有後台


係tbb裡面…正正常常同一般質素既演員
已經超啲同事幾班…



唉 ... 一有後囡囡開始紅 , 就會比人圍插 , 風氣仲差過<雍正王朝>既官場 ^.^"


你識條鐵咩


好樣衰,男人頭


希望有機會, 睇佢跟江嘉敏battle.


佢好有韻味,愈睇愈正


佢靚架,係無靚女角式俾佢做。


比小黃人讚完我諗佢都星途陰淡


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
好想同佢做愛!


鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]