• 瀏覽: 11,974
  • 回覆: 172
+7
陳慧嫻過檔TVB瞄準內地市場 傳壓軸演出《聲生不息》

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... UYHTxyEYjoz0_Zx3S_0

引用:
原帖由 yeahman777 於 2022-5-14 07:21 發表
陳慧嫻過檔TVB瞄準內地市場 傳壓軸演出《聲生不息》

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220514/bkn-20220514000051129-0514_00862_001.html?fbclid=IwAR3hPe2-G26WiJQnGmeOAVXVsUr112ZH50qGUIx2UYHTxyEYjoz0_Zx3S_0
內文及標題係講英皇, 唔係TVB!
瞄準內地市場, 環球內地網絡唔及英皇?

之前睇佢微博話佢係準備出新唱片,監製係舒文。

引用:
原帖由 天秤使者 於 2022-5-14 11:05 發表

克勤之前就係環球,雖然都係大哥級,但長期比醫生陳騎住,轉左去英皇,依家係內地撈到風山水起,英皇人如謝霆鋒,的士陳都係上面一線,不過宮祖兒就麻麻,不過應該英皇上面捧人有一手的

慧嫻都元老級天后級啦,D舊歌正過葉倩文好多倍,知名度在內地一早有,不用再瞄準啦!

仲有冇氣唱

嘩, 如果加埋林億蓮就肯定爆收視

https://youtu.be/4lrP0DGFa44

慧嫻嘅歌我最鐘意係<<痴情意外>>及<<為何仍是你>>

睇嚟TVB、英皇、環球已經連成一線逐漸將音樂市場由香港轉移到內地了

都啱嘅,反正香港樂壇已經被一班政治L騎劫咗,歌手留喺香港發展就要被逼歸邊,否則就被嗰班人網絡欺凌,咁嘅樂壇仲邊有得救丫,再留喺度亦無乜意思

引用:
原帖由 danny476 於 2022-5-14 11:20 發表

克勤之前就係環球,雖然都係大哥級,但長期比醫生陳騎住,轉左去英皇,依家係內地撈到風山水起,英皇人如謝霆鋒,的士陳都係上面一線,不過宮祖兒就麻麻,不過應該英皇上面捧人有一手的
克勤係因為4大同TVB 關係惡化先走
關eason 咩事
Eason 上面仲有學友校長呢

咁大間公司點會容納唔到幾個大哥

佢近期在抖音好火~果首情意結

引用:
原帖由 馬毛主席 於 2022-5-14 11:22 發表
慧嫻都元老級天后級啦,D舊歌正過葉倩文好多倍,知名度在內地一早有,不用再瞄準啦!
想睇葉蒨文跟陳慧嫻Jam歌, 葉唱跳舞街, 陳唱200度!

引用:
原帖由 天秤使者 於 2022-5-14 11:05 發表

內地市場,英皇的脈絡強過環球好多好多倍,
但佢而家先至簽,可能得返餘下半年標會的時間。

引用:
原帖由 skydancer 於 2022-5-14 11:37 發表
睇嚟TVB、英皇、環球已經連成一線逐漸將音樂市場由香港轉移到內地了

都啱嘅,反正香港樂壇已經被一班政治L騎劫咗,歌手留喺香港發展就要被逼歸邊,否則就被嗰班人網絡欺凌,咁嘅樂壇仲邊有得救丫,再留喺度亦無乜意思
依家香港走去捧mirror呢d偽韓男團,但實力上同kpop差得遠,樣就化重裝,接近喬裝都係普通mk look,得軒公呢d中生代頂住香港樂壇,曾比特呢d有唱功而新新地一有機會就上面發展

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]