• 瀏覽: 4,801
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
男主角都係分飾不同角色
攪到師奶唔喜歡?

定還是甘岩得甘橋係收視低,唔關分飾角色事?

共通點係同一個監制,林志華一向自以為事。一兩套有口碑以為好勁,當信號王係寶。

刑偵收視低係賀2條矮仔上任,雙生收視低係賀上任1週年。

引用:
原帖由 亞波子 於 2022-5-14 10:32 發表
共通點係同一個監制,林志華一向自以為事。一兩套有口碑以為好勁,當信號王係寶。
刑偵個監製不是林志華

引用:
原帖由 panaheco 於 2022-5-14 10:48 發表
刑偵收視低係賀2條矮仔上任,雙生收視低係賀上任1週年。
但矮仔無份演出wor

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-14 09:35 發表
男主角都係分飾不同角色
攪到師奶唔喜歡?

定還是甘岩得甘橋係收視低,唔關分飾角色事?
我個人就因為覺得選角年齡太大,香港哋一對50多歲的情侶應唔多,這個年紀應該是兩囗子為家事及子女操心的比較貼地

失敗原因:
1.主角玩平行時空/人格分裂,情節過亂,好多人即時都睇唔明。 雙生,刊偵,金宵2都係咁。
2.畫面比較灰暗,扮電影感又扮唔到。
3.劇情節奏/鏡頭過快問題,唔知點解港劇永遠都掌握唔到歐美電視電影個種節奏感。
4.大部分演員真係唔識做戲,以前個d資深演員講對白唔會好快,又有面部表情,而家個d發音短似急口令咁,面無表情。

引用:
原帖由 mega-box 於 2022-5-14 11:31 發表
失敗原因:
1.主角玩平行時空/人格分裂,情節過亂,好多人即時都睇唔明。 雙生,刊偵,金宵2都係咁。
2.畫面比較灰暗,扮電影感又扮唔到。
3.劇情節奏/鏡頭過快問題,唔知點解港劇永遠都掌握唔到歐美電視電影個種節奏感。
4.大部分演員真係唔識做戲,以前個d資深演員講對白唔會好快,又有面部表情,而家個d發音短似急口令咁,面無表情。
如果....
唔玩平行時空,唔灰暗,講對白慢d,多d表情

你就會buy?
如果你話佢地係想佢地好既話,應該會答到我,如果答唔到,唔好怪我話你係一個黑粉

原因得一個,係套劇太太太膠,低能白痴
好心馬生唔好再接呢啲膠劇啦

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-14 11:35 發表

如果....
唔玩平行時空,唔灰暗,講對白慢d,多d表情

你就會buy?
如果你話佢地係想佢地好既話,應該會答到我,如果答唔到,唔好怪我話你係一個黑粉
你都幾好笑,認直討論吓問題所在就話人黑粉。。。

引用:
原帖由 mega-box 於 2022-5-14 14:02 發表

你都幾好笑,認直討論吓問題所在就話人黑粉。。。
唔好用「唔好幾好笑」呢句野
黎響度逃避問題

寧願你講句
「會」定「唔會」
之後就答「你都幾好笑」呢句
我都可以100%接受到你個人係真係認真討論下問題,唔會係黑粉之類既野,但問題你未答我wor

如果你真係認真討論下問題,你應該都會答到「會」定「唔會」嘛!唔會甘難答嘛?

雙生其實劇本OK, 但講真呢D角色搵新人做下會有新意D.
重要湯洛雯咁後生去襯馬生. 真係完全唔MATCH.

呢個角色可以揾下朱敏瀭, 羅天宇等做.  
唔比機會新人, 永遠都青黃不接.

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-14 14:06 發表

唔好用「唔好幾好笑」呢句野
黎響度逃避問題

寧願你講句
「會」定「唔會」
之後就答「你都幾好笑」呢句
我都可以100%接受到你個人係真係認真討論下問題,唔會係黑粉之類既野,但問題你未答我wor

如果你真係認真討論下問題,你應該都會答到「會」定「唔會」嘛!唔會甘難答嘛?
講緊TVB劇集問題,做乜會變成討論網友係咪黑粉問題?
講真,我係黑粉既話就駛撚打咁多隻字同你認真討論劇集問題,直接打句DLLM0.5就夠。
討論劇集問題唔駛表明我係小粉紅或黑粉先可以討論。
有病就睇吓醫生。

時間問題, 9:30太夜, 擺係8:00 呢d真正黃金時段, 肯定有20點收視

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]