• 瀏覽: 2,274
  • 回覆: 12
  • 追帖: 2
初犯 盜釋 找了當值律師 可惜自簽不成功.....
不知可以怎樣做了....
想問...找私人律師第2次 有人試過成功嗎?
只想有一次改過自新機會....

我見過價值$7000 
初犯無案底
私人律師做

偷幾多錢價值? 警誡口供有無落? 如有落, 是落了 (1) 貪心偷野 , 定係 (2) 忘記付款/忘記拿了件貨?

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2022-5-14 16:14 發表
偷幾多錢價值? 警誡口供有無落? 如有落, 是落了 (1) 貪心偷野 , 定係 (2) 忘記付款/忘記拿了件貨?
你好....是價值200, 口供無講任何野......

引用:
原帖由 ip2809 於 2022-5-14 17:56 發表

你好....是價值200, 口供無講任何野......
咁你都幾黑仔, $200 咁少, 好多時法庭檢控主任都可以即時批准撤控守行為,

你個情況, 可以請私人律師去信律政署申請撤控守行為的,

無講任何野, 即是話你而家可以再同意控方案情啦(控方案情, 必定係你貪心偷野), 即係申請有機會成功

但你是不是排了期答辯?

如果到答辯時, 你認罪, 就咩都唔洗攪了, 直接罰錢留案底, 不認的話, 就可以經私人律師繼續行上述的程序,

認唔認你自己想了, 我不能在這裡直接講

樓主案情係點先?
偷公司野定街外野?
一時貪心定有帶工具去偷都要睇埋
唔一定話金錢小初犯就一定得

引用:
原帖由 一頁怪花貓 於 2022-5-14 12:58 發表
我見過價值$7000 
初犯無案底
私人律師做
係點做到?

引用:
原帖由 巴士宇宙的現實 於 2022-5-16 16:43 發表

係點做到?
打多幾個電話搵控方
死求爛求

引用:
原帖由 一頁怪花貓 於 2022-5-16 17:43 發表

打多幾個電話搵控方
死求爛求
你講真㗎?

引用:
原帖由 巴士宇宙的現實 於 2022-5-16 17:46 發表

你講真㗎?
搵間好嘅律師樓啦

其實唔係全部都可以成功架. 有一半上係不成功既. 所以唔好成日覺得一定可以成功自簽. 以我所知. 小於一半係批架昨. 

引用:
原帖由 ip2809 於 2022-5-14 09:51 發表
初犯 盜釋 找了當值律師 可惜自簽不成功.....
不知可以怎樣做了....
想問...找私人律師第2次 有人試過成功嗎?
只想有一次改過自新機會....
樓主麻煩睇睇pm

案情係?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]