• 瀏覽: 3,138
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
戚其義真係好識用羅嘉良
由天地男兒開始

都要睇下做得好唔好.拒係其中既忠奸灰兼備.

引用:
原帖由 kira2018 於 2022-5-21 23:55 發表
都要睇下做得好唔好.拒係其中既忠奸灰兼備.
撈家首次做奸角
已經演得超勁

歌手出身既佢,有甘既演技已經好好野架啦

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-21 23:56 發表

撈家首次做奸角
已經演得超勁

歌手出身既佢,有甘既演技已經好好野架啦
係咪首次演奸角睇你點定義,羅家良做天地男兒前,喺張智霖版嘅射鵰演過楊康,我心目中楊康都係奸角。

不過早期嘅羅家良做親都係老實人角色,試演奸角後,戲路係闊左好多,演繹上亦生猛左,就算再做返忠角,都冇之前咁木獨。

引用:
原帖由 一人行 於 2022-5-22 04:34 發表

係咪首次演奸角睇你點定義,羅家良做天地男兒前,喺張智霖版嘅射鵰演過楊康,我心目中楊康都係奸角。

不過早期嘅羅家良做親都係老實人角色,試演奸角後,戲路係闊左好多,演繹上亦生猛左,就算再做返忠角,都冇之前咁木獨。
佢以前係咪痴脷筋架?

引用:
原帖由 一人行 於 2022-5-22 04:34 發表

張家輝都係做奸角而上位
經典金句:家咩姐啫,我姓甘架嘛

又係監製戚其義既功勞

近來於網上重看八九十年代大台劇集,當時有很多好演員,希望現今演員好好學習前輩演技如何做戲。

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-22 07:56 發表

張家輝都係做奸角而上位
經典金句:家咩姐啫,我姓甘架嘛

又係監製戚其義既功勞
張家輝喺天地豪情做奸角始終唔係羅嘉良嗰皮,同羅嘉良爭太遠。

引用:
原帖由 jhy0374 於 2022-5-22 08:08 發表

張家輝喺天地豪情做奸角始終唔係羅嘉良嗰皮,同羅嘉良爭太遠。
藝訓班既藝人都會敗給歌手出身既藝人

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-22 09:09 發表

藝訓班既藝人都會敗給歌手出身既藝人
點解??

引用:
原帖由 jhy0374 於 2022-5-22 09:11 發表

點解??
覺得姐

假如一位演藝學院出身既演員
同無上過堂而自學既演員比而輸左
你會覺得如何

清華大學畢業既人輸左比無讀過書既人,你又覺得如何

都要劇本好嘅,而家啲電視劇全部垃圾劇本

唔知有冇記錯, 撈家話自己成碌木咁唔識演戲, 幸得遇鄧碧雲契媽指導。

引用:
原帖由 cr@l 於 2022-5-22 12:08 發表
唔知有冇記錯, 撈家話自己成碌木咁唔識演戲, 幸得遇鄧碧雲契媽指導。

碧姐做戲
悲,喜戲都好勁
表情豐富👍

戚其義係tvb嘅收視都唔高,係得天地豪情&金枝欲孽收視較高,其他嘅都差唔多係30點左右

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]