• 瀏覽: 18,857
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
+3
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0523_00862_001.html

無綫上周收視錄得輕微下跌,連「王牌節目」《東張西張》及《愛.回家之開心速遞》亦分別微跌1.6點及0.4點收視,前者收視20.2而後者20.8,至於劇集《雙生陌生人》則收13.1點,反而剛推出、由許凱及吳謹言主演的內地劇《尚食》接檔《食腦喪B》高開18.4點,較上星期同時段收視升2.9點。

馬神眼閉啦..再跌13.1...《尚食》18.4點.証明觀眾幾抗拒依套膠劇

吳謹言真係唔靚

雙生直頭會打破刑偵既超低紀錄

尚食高開既原因
因為830煮食劇對食飯既人黎講,睇食飯邊睇美食,會容易津津有味

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2022-5-23 19:35 發表
吳謹言真係唔靚
yes..佢有觀眾緣分別

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-5-23 19:39 發表
雙生直頭會打破刑偵既超低紀錄

尚食高開既原因
因為830煮食劇對食飯既人黎講,睇食飯邊睇美食,會容易津津有味
有d難度..刑偵11點超低紀錄

連尋人記都有14.3

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2022-5-23 19:35 發表
吳謹言真係唔靚
我睇許凱,好靚仔

引用:
原帖由 tkm93 於 2022-5-23 19:46 發表
連尋人記都有14.3
馬神既劇都輸比佢
無語

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-5-23 19:23 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220523/bkn-20220523190124881-0523_00862_001.html

無綫上周收視錄得輕微下跌,連「王牌節目」《東張西張》及《愛.回家之開心速遞》亦分別微跌1.6點及0.4點收視,前者收視20.2而後者20.8,至於劇集《雙生陌生人》則收13.1點,反而剛推出、由許凱及吳謹 ...
尚食唔夠20點,唔可以話收視報捷

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-5-23 19:23 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20220523/bkn-20220523190124881-0523_00862_001.html

無綫上周收視錄得輕微下跌,連「王牌節目」《東張西張》及《愛.回家之開心速遞》亦分別微跌1.6點及0.4點收視,前者收視20.2而後者20.8,至於劇集《雙生陌生人》則收13.1點,反而剛推出、由許凱及吳謹 ...
尚食不胡亂刪剪應該更高收視

引用:
吳謹言真係唔靚
淺薄
竟然不懂欣賞宮廷美食及華服

尚食應是有文化觀眾收看的
我真為幕後製作人難過

引用:
原帖由 ciciau0111 於 2022-5-23 19:47 發表

我睇許凱,好靚仔
Tvb的觀眾連一點文化修養都沒有嗎?
只會看顏值,不懂欣賞文化,
何其淺薄

這部劇最出色是飾演明仁宗那位演員
他的兩位兄弟也很好

引用:
吳謹言真係唔靚
我也覺得佢唔靚

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-5-23 19:40 發表

yes..佢有觀眾緣分別
佢除咗套延禧攻略
其餘劇都仆直

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]