• 瀏覽: 138,529
  • 回覆: 1,145
  • 追帖: 6
+91
就當生少個算

原來上埋新聞了~

家長帶小朋友逛商店,一不留神隨時「荷包大出血」。昨日(22日)旺角朗豪坊一間店舖發生一宗財物損毀事件,一隻標價5萬多元、1.8米高的天線得得B公仔,突然應聲倒地粉碎。從網上片段所見,當時公仔疑被身旁一名小孩「挨跌」。小孩父親接受《香港01》電話訪問時表示,當時店員指「你個仔之前都踢咗佢(公仔)一腳。」他當刻意會是兒子踢跌公仔,遂即時向店方賠償3萬多元「成本價」。直至今日片段流出,他細想後質疑店方也有責任。

原文網址: 1.8米高天線得得B被小童挨跌粉碎 父親受訪嘆賠3萬﹕個仔嚇到呆 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/773560

最新消息:
間鋪頭出既聲明已刪除,到底佢想做咩?

最最新消息:
有傳話會退返錢比父母又會比錢小朋友去睇心理醫生,晏少少先再出聲明
如果係真大家又接唔接受佢地咁樣處理?

最最最新消息:
真係退左錢啦,仲話好重視每一位客人,又對小朋友有深切慰問
說好的新聲明呢?

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2022-5-23 20:39 發表
就當生少個算🥲🥲🥲

5萬?? 點解咁值錢😨

香港?邊間鋪?

引用:
就當生少個算🥲🥲🥲

找專家, 鑑定一下, 為何值這個價?

為何這個裝置,  設在路中心,  並裝了CAM,  等有人站近就會倒下 ?

正常模型, 都會安裝個腳座,  
輕微地震都可以止跌(地震時地面會前後前後搖動)。

======================
補充:

既然咁貴,
沒有店員在旁睇實嗎?
會不會是負責看守的店員失職造成?

定還是真係一個局?

真係有單,而且係第4單。

原價2,800, 特價52,800?

附近店鋪指出:

今次是第4單?!
代表本來公仔共有唔止一隻??
之前已跌爛了3隻??

起碼有條膠鏈圍住隔開人⋯有D估怪,列明卻貼地下、像一早就知易碰倒⋯😬
如果是貴價値商品⋯有得咬

叫個細路企返公仔原位扮返一日

希望賠少一半得嗎?

舊圖?…

乜宜家仲興得得B咩?…

引用:
就當生少個算🥲🥲🥲

法院見

邊個大狀有把呃?贏咗-律師費估計幾多。輸咗-總共要比幾多?

人家都標明單價, 你要挑戰都冇辦法

引用:
原帖由 富貴英雄 於 2022-5-23 20:58 發表
香港?邊間鋪?
朗豪坊12樓

明碼實價

無家教, 抵死, 俾$買教訓

引用:
原帖由 Cat88cat88 於 2022-5-23 21:14 發表
舊圖?…

乜宜家仲興得得B咩?…
唔係啦 
仲有片睇:https://streamable.com/ihkhc1

or

https://www.facebook.com/352553l/videos/5136601406425716/?d=n

俾錢啦仲望

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]