• 瀏覽: 10,513
  • 回覆: 90
  • 追帖: 2
大家好,小弟近日學習占卜,所以想試下實操,大家可以放下你既問題。
因為真係小試牛刀,如果有出入既地方,希望可以話番比我聽,,如有中的地方亦想告知,好讓小弟有改進

如果感情問題要講清楚是否三角關係,如果是同性戀亦要說清楚

新手上路,小試牛刀,多多包涵

引用:
原帖由 彩虹下的雨雲 於 2022-5-24 14:23 發表
大家好,小弟近日學習占卜,所以想試下實操,大家可以放下你既問題。
因為真係小試牛刀,如果有出入既地方,希望可以話番比我聽,,如有中的地方亦想告知,好讓小弟有改進

如果感情問題要講清楚是否三角關係,如果是同性戀亦要說清楚

新手上路,小試牛刀,多多包涵
樓主你好 先感謝你幫忙占卜
本人跟另一半分居大半年 現分開兩個國家生活雖未正式離婚 但估計都不遠矣 但我仲希望對方會回心轉意 還望樓主幫忙占卜 萬分感激 
PS same sex marriage 

引用:
原帖由 kilogram 於 2022-5-24 16:22 發表

樓主你好 先感謝你幫忙占卜
本人跟另一半分居大半年 現分開兩個國家生活雖未正式離婚 但估計都不遠矣 但我仲希望對方會回心轉意 還望樓主幫忙占卜 萬分感激 
PS same sex marriage 
你既對象會不會經常將自己的情緒/想法收埋,或者有好多野都未必話比你聽,比如有時有啲負面既情緒諗法都係自己去諗?自己諗完就會作出一啲既行動,但好少你真正溝通過?如有出入可以直接話比我知

想問今年事業,謝謝

樓主, 你好

1個月前剛到現公司工作, 但工作不足半個月老闆已2 次提要提早完結試用期, 當初因工作未上手一直到現在都未有答應。 想問老闆現在是否仍對這耿耿於懷, 現在是否因此疏遠我不願意與我溝通?

謝謝

你好 想問今年能否轉到心儀工作 我係男性

引用:
原帖由 彩虹下的雨雲 於 2022-5-24 16:56 發表

你既對象會不會經常將自己的情緒/想法收埋,或者有好多野都未必話比你聽,比如有時有啲負面既情緒諗法都係自己去諗?自己諗完就會作出一啲既行動,但好少你真正溝通過?如有出入可以直接話比我知
正是如此 佢份人比較內斂 對其他人都是一樣 不單是我

引用:
原帖由 kilogram 於 2022-5-24 22:20 發表

正是如此 佢份人比較內斂 對其他人都是一樣 不單是我
其實這段關係自己很辛苦,很想繼續去追逐但是十分吃力,往往亦得不到自己想要的結果,所以問能否抱回今年不太理想。

佢工作及財運上會否狀態有點差/壓力而煩惱,而自己在金錢上有否提供支持或洗比較多錢在佢身上?

Hi! 您好!
想問三個月內可否找到新的全職工作?
現在失業。

謝謝!

引用:
原帖由 彩虹下的雨雲 於 2022-5-24 23:59 發表

其實這段關係自己很辛苦,很想繼續去追逐但是十分吃力,往往亦得不到自己想要的結果,所以問能否抱回今年不太理想。

佢工作及財運上會否狀態有點差/壓力而煩惱,而自己在金錢上有否提供支持或洗比較多錢在佢身上?
正確呀 我們都維持了一段頗長的關係 絕大部份開支都是我一力承擔

引用:
原帖由 kilogram 於 2022-5-25 00:43 發表

正確呀 我們都維持了一段頗長的關係 絕大部份開支都是我一力承擔
有時有啲關係要止蝕了…金錢上支助你會無止境地付出🙈 金錢上是你主動提出嗎? 佢有冇比你感覺到其實佢接收左你既資助令佢好似唔太鐘意,可能因為面子或自尊心問題….

另外可以問下你地本身因何事分手?

引用:
原帖由 Know.965 於 2022-5-24 19:55 發表
想問今年事業,謝謝
今年事業運比較弱,有少少停滯不前既感覺,沒有太多進展,反而事業上面會多了很多麻煩問題,產生壓力,令到自己有負面情緒、煩惱絲,亦感到壓力,但能力上自己是沒有問題的。

今年工作變動比較大,很容易出現變化,比如轉工、轉職離職、總之不太穩定,全年變化也大,但特別要留意4-6 月中及10-12 月中時間

不光是你,也要留意人事狀態,上司同事下屬(如有)他們亦容易有流失於下半年開始 

自己工作需要處理大量文書、文件、資訊上的事嗎?

引用:
原帖由 彩虹下的雨雲 於 2022-5-25 01:03 發表

有時有啲關係要止蝕了…金錢上支助你會無止境地付出🙈 金錢上是你主動提出嗎? 佢有冇比你感覺到其實佢接收左你既資助令佢好似唔太鐘意,可能因為面子或自尊心問題….

另外可以問下你地本身因何事分手?
主要係付出同回報不成正比 大家關係失衡 疫情下磨擦多 好多野加加埋埋解決唔到 而我唔想再委屈自己但失去咗佢又唔見得開心咗 總之佢喺度我唔開心 但佢走咗我一樣唔開心

引用:
原帖由 kilogram 於 2022-5-25 01:36 發表

主要係付出同回報不成正比 大家關係失衡 疫情下磨擦多 好多野加加埋埋解決唔到 而我唔想再委屈自己但失去咗佢又唔見得開心咗 總之佢喺度我唔開心 但佢走咗我一樣唔開心
我發下up瘋當係參考,可以睇下下年3月附近或2023 年會否又是一次機會

引用:
原帖由 doggie124 於 2022-5-24 20:15 發表
樓主, 你好

1個月前剛到現公司工作, 但工作不足半個月老闆已2 次提要提早完結試用期, 當初因工作未上手一直到現在都未有答應。 想問老闆現在是否仍對這耿耿於懷, 現在是否因此疏遠我不願意與我溝通?

謝謝
你做野係一個比較細心既人,做好多事都會思前想後,但係目標好明確,一旦要做就會銳住果個方向去做。老闆的確有少少耿耿於懷,會覺得佢開到聲但被下屬拒絕,老闆係對你有少少疏遠,但係我覺得佢不會做到太出面,一般soical技巧也是識做的。其實你可以答應提早密試用期,不要怕handle唔到 你係有能力。另外自己如有同事要打番好關係。

想問是大公司嗎? 工作具走動性質而且要求較高?可以知道是什麼職位 及工作內容嗎🙏

如有出入或準確請告之 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]