• 瀏覽: 14,167
  • 回覆: 82
+5
https://std.stheadline.com/realtime/article/1841495/即時-體育-英超-無損雅興-紅軍勝利巡遊

利物浦舉行勝利巡遊。Reuters

利物浦雖然於周六歐聯決賽不敵皇家馬德里失落冠軍,但仍然無損他們周日回歸利物浦市舉行勝利巡遊慶祝今季成本土雙冠王的碓興,領隊高普直言球迷要在失落歐聯後收拾心情上街支持並不容易,感他們的擁護。

利物浦先於上周英超無法壓過曼城只得亞軍,周六歐聯決賽又敗予銀河艦隊,與大耳朵盃擦身而過。不過,他們今季包攬英格蘭聯賽盃和足總盃成本土雙冠王,故他們於周日在利物浦市舉行勝利巡遊,聯同今季奪女子第二級聯賽冠軍的女子隊各自坐上開蓬巴士在市內巡遊,獲大批球迷夾道歡迎,將市內染成紅色。

紅軍領隊高普喜言:「為球員和球迷感到自豪,沒有一家球會的球迷可以像利迷般,在前一晚失落歐聯後仍然如此熱烈跟我們一起慶祝。太特別了,這是世上最佳球會。」隊長佐敦軒達臣附和道:「這就是我們努力的原因,要全力答謝球迷全季的支持。」

利物浦今季成本土雙冠王。Reuters

雙冠+雙亞…全季只係輸咗4場波

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
點解紅軍無人出來讚賞愛隊呢?

全季只輸四場,難度極高。

盃賽奪兩冠二亞,雖然贏的是細盃,也算是難能可貴。

1個星期連失2個大盃
仲瘋狂慶祝

引用:
原帖由 leisurema 於 2022-5-30 10:27 發表

係囉, 呢度都好靜, 之前好熱鬧喎

引用:
原帖由 leisurema 於 2022-5-30 10:27 發表

利物浦 2冠 2亞
點夠曼聯花邊新聞多人講.

聯賽歐聯都無,學咩人巡遊,係唔係太悶,皇馬曼城就合理好多

引用:
原帖由 夏至輕快的豆漿 於 2022-5-30 12:38 發表
1個星期連失2個大盃
仲瘋狂慶祝
你唔知巡遊路線, 有去奧脫福球場謝票嗎 ?
曼聯食左九隻蛋, 禮貌上一定要去多謝的.

引用:
原帖由 夏至輕快的豆漿 於 2022-5-30 12:38 發表
1個星期連失2個大盃
仲瘋狂慶祝
摩佬一小盃也熱烈的慶祝,紅軍二小盃,當然要遊街慶祝啦!!!

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2022-5-30 12:44 發表

細盃也是盃,不能靜靜的慶祝。

引用:
原帖由 YOUIK 於 2022-5-30 12:48 發表
聯賽歐聯都無,學咩人巡遊,係唔係太悶,皇馬曼城就合理好多
摩佬的歐洲細盃…也高興的遊行慶祝!!!

高普得二冠二亞…也要做門面的慶祝。

比季中預期好
球隊都好耐無贏呢兩個盃, 一季贏哂再加上歐聯同聯賽都好成績, 值得高興

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-5-30 13:02 發表
比季中預期好
球隊都好耐無贏呢兩個盃, 一季贏哂再加上歐聯同聯賽都好成績, 值得高興
二冠二亞…收貨也不丟人。

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2022-5-30 12:44 發表

好難想像如果真係四冠王會點

引用:
原帖由 leisurema 於 2022-5-30 12:56 發表

摩佬一小盃也熱烈的慶祝,紅軍二小盃,當然要遊街慶祝啦!!!
其實之前球會都有講過,2020年利記攞英超果陣因有防疫限制,冇搞到遊行,所以想借今次報答埋球迷,故此,足總盃後已決定咗,無論英超/歐聯最終結果如何,都會搞呢次巡遊。

當然,英超同歐聯都攞唔到係爭啲。

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2022-5-30 13:34 發表

其實之前球會都有講過,2020年利記攞英超果陣因有防疫限制,冇搞到遊行,所以想借今次報答埋球迷,故此,足總盃後已決定咗,無論英超/歐聯最終結果如何,都會搞呢次巡遊。

當然,英超同歐聯都攞唔到係爭啲。
英超同歐聯都攞唔到…係爭啲氣氛!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]