• 瀏覽: 19,344
  • 回覆: 25
話說端午節就到,我阿媽整左好多粽,我就分左D畀我男朋友。
佢係外國人,未食過粽。咁我都有介紹畀佢知下咩係粽,同佢講要整番熱先好食。

佢食完之後竟然胃痛...
佢竟然當塊粽葉係生菜咁食埋想唔胃痛都難啦

好似好難吞咁

咬唔碎點吞 條札糉草和塊葉我咬過⋯是好苦的

引用:
原帖由 黑咖啡 於 2022-5-30 18:03 發表
佢係外國人,未食過粽。咁我都有介紹畀佢知下咩係粽,同佢講要整番熱先好食。

樓主,你條仔🍌大唔大?係後門頂得順?

嗰啲鬼佬重差過畜生一樣,有啲畜生都知道邊啲食得!

Sorry 我笑左…下次應該講清楚啲俾佢聽~ 

引用:
原帖由 飄浮的白雲 於 2022-5-31 17:06 發表
Sorry 我笑左…下次應該講清楚啲俾佢聽~ 
佢而家知道唔食得啦

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-5-30 19:00 發表
咬唔碎點吞 條札糉草和塊葉我咬過⋯是好苦的
我都想知 佢食左半塊葉...

引用:

因為外國人見過生菜包係點樣食,
所以以為糭葉都可以食.

點解d鬼佬無常識

聽個有個鬼佬以為屈原鍾意食粽, 所以端午節掟粽落海.

引用:

男人的男友連葉食先man d?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]