• 瀏覽: 64,499
  • 回覆: 647
  • 追帖: 2
+3
今日(2日)的《東張西望》講到前無綫電視藝員阮德鏘(Johnson)揭發被保險顧問疑以誤導手法購買保險,辛苦供了兩年的儲蓄保險,隨時化為烏有。201

做保險做到要呃朋友真係差!

https://www.hk01.com/即時娛樂/777402 ... p;utm_campaign=mama

保險地產行業為出單賺佣出名多古惑/失德招
有保單在手乜都唔睇唔問自己都有責任

頭先睇完第一集, 感覺個杜港雖然有問題, 但罪不致於被個兩公婆在公眾平台去唱衰, 佢以後都唔駛旨意係呢行撈. 其實話晒係識左20年既老朋友, 成單嘢佢地唔可以私低下解決?! 
p.s.: 佢個老婆非常惡, 相信個肥仔係屋企都係俾佢老婆食住. 

只係十幾萬啫,點解講到失哂成副身家咁

肥仔都系靠慣老豆, 買份保險都比人呃.

從報道講嘅內容片面、及其時序表達得唔太清𥇦;實在很難從報道中,去全面了解誰對誰錯呢?

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-6-3 00:06 發表
今日(2日)的《東張西望》講到前無綫電視藝員阮德鏘(Johnson)揭發被保險顧問疑以誤導手法購買保險,辛苦供了兩年的儲蓄保險,隨時化為烏有。201

做藝人做到十幾廿萬都要上電視利用公器, 你叫上次果個三千萬既保險經紀情何以堪

我估呢個杜港都係賣保險俾圈內人諗係十幾廿萬大家都當跌左就算

引用:
原帖由 MoonRackers 於 2022-6-3 01:25 發表
從報道講嘅內容片面、及其時序表達得唔太清𥇦;實在很難從報道中,去全面了解誰對誰錯呢?
錯就當然係個經紀啦, 十保九騙

引用:
原帖由 cckits 於 2022-6-3 00:24 發表
保險地產行業為出單賺佣出名多古惑/失德招
有保單在手乜都唔睇唔問自己都有責任
保險行業出左單頭兩年收晒8成佣是常識, 之後你死你事, 大部份呢D孤兒單都係冇好下場

保險能都係呃呃騙騙

係咪有投資成分?唔係儲蓄咁簡單,經紀應該無講,成份單回報幾多,何時開始有回報?是否保證?投保人都應該要知道。

買之前,講乜都保

買之後,乜都唔保

法律,保障唔到消費者

我朋友當年做保險,佢成日都講哩個口號
多買小賠,最好唔賠。

供兩年唔駛供? 你信?
真係唔呃你呃邊個? 

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2022-6-3 03:44 發表
供兩年唔駛供? 你信?
真係唔呃你呃邊個? 
唔係喎,儲蓄保險真係咁架,但筆錢可能要擺長啲時間先有回報,所以張單肯定唔係儲蓄保險咁簡單。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]