• 瀏覽: 1,805
  • 回覆: 8
新入職一段日子 d野都慢慢上手了 
而今日自問工作表再都ok
但都俾老細捉我d雞毛蒜皮野話我唔好
又俾另一個同級同事 用有骨嘅說話俾我聽
大好心情都俾呢兩個人破壞晒
唉 佢地係咪做野做到有病 有病睇醫生喇~
乜佢地真係唔知長期請唔到人嘅原因係咩咩?!有心做呢份工 都俾你地趕走喇~
呻完

引用:
原帖由 迷離的鴨子 於 2022-6-7 17:39 發表
乜佢地真係唔知長期請唔到人嘅原因係咩咩?!有心做呢份工 都俾你地趕走喇~
呻完
你咁仲唔明白一間公司去長期請唔到人即係代表佢哋唔會有機會畀人炒或者裁員, 所以佢哋兩個都唔會特別對新人會好, 更重要的可能因為你年輕過佢哋

引用:
原帖由 7月後的花花 於 2022-6-7 17:43 發表

你咁仲唔明白一間公司去長期請唔到人即係代表佢哋唔會有機會畀人炒或者裁員, 所以佢哋兩個都唔會特別對新人會好, 更重要的可能因為你年輕過佢哋
佢地成日話下屬呢樣唔好果樣唔好 又話要跟足程序
根本係公司請唔夠人 迫到d下屬跳程序嚟做事
唔跟又俾你話唔跟
佢自己又唔見跟程序準時叫同事放工 又要迫人臨收工開會
說一套做一套 自己鍾意

入職返得果一陣 就期望我咩流程都熟手
搞唔掂就俾說話我聽

d野係咁易上手吖,我自己摸兩摸都得喇,洗乜問你吖 問你又黑面

你只不過係我同級咋 有料你都做我阿頭喇 你咁有經驗 係咪?

反正夠皮我就一定走 你繼續係呢幾尺地方自high喇

乜野人都有㗎喇

引用:
原帖由 marco.jai 於 2022-6-8 01:20 發表
乜野人都有㗎喇
好想辭職

辭職

引用:
原帖由 迷離的鴨子 於 2022-6-7 19:25 發表

佢地成日話下屬呢樣唔好果樣唔好 又話要跟足程序
根本係公司請唔夠人 迫到d下屬跳程序嚟做事
唔跟又俾你話唔跟
佢自己又唔見跟程序準時叫同事放工 又要迫人臨收工開會
說一套做一套 自己鍾意
大把公司如此

引用:
原帖由 迷離的鴨子 於 2022-6-7 17:39 發表
呻完
好多雞毛蒜皮小事,就會影響大局,差之毫釐,謬之千里!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]