• 瀏覽: 3,466
  • 回覆: 11
利物浦官方宣佈:與36歲老將米爾納James Philip Milner續約1年

周一,利物浦官方宣佈,與球隊36歲老將米爾納James Philip Milner續約1年。

米爾納James Philip Milner2015年就加盟了利物浦,他在接受俱樂部官方網站採訪時表示:「我很高興能再在這裏待一個賽季,我從未將為球隊上場視為理所當然的事情,我永遠不會這麼想。」

米爾納還表示,自己的想法和教練組一樣,「對我來說,最重要的是相信自己可以為球隊做出貢獻。主教練清楚我的想法,這是續約的重要因素。」

米爾納出自利茲聯青訓,曾效力利茲聯、紐卡、維拉、曼城,2015年從曼城自由轉會加盟利物浦。米爾納幫助利物浦拿到了英超、歐冠、世俱杯、足總杯、聯賽杯。

到目前為止他為利物浦踢了289場比賽,進26球,助攻44次。上賽季上場39次,1371分鐘,助攻3次。
https://sports.sina.com.cn/g/pl/ ... izirau6904945.shtml
36歲占士·米拿係利物浦功勳重臣老將,立下不少汗馬功勞

附件

abbr_96463c4351c8dc2ff0ffabf36141c3d1.jpg(116.97 KB)

減薪續約,通天老倌米拿真係對利記有情有義

家有一老、如有一寶!

need him 

引用:
原帖由 JohnLaiXXL 於 2022-6-10 21:34 發表
家有一老、如有一寶!
呢句說話, 唔係隊隊紅衫都啱用的.

勝在夠茅  祕密武器

引用:
原帖由 Santoni 於 2022-6-10 23:14 發表

睇下乜人係乜隊 如果係簡大帝咁對某隊嚟講的確係寶 某位打小朋友嘅球員喎就.....

文尼又走,沙拿又走,個個趕住跳船

引用:
原帖由 a192 於 2022-6-11 06:02 發表
文尼又走,沙拿又走,個個趕住跳船
跳船總比上賊船好

引用:
原帖由 幫你地改個名 於 2022-6-11 07:57 發表

跳船總比上賊船好
某艘紅色船, 肯定不是賊船
薪高糧準, 場場 Hea踢, 輸波炒領隊、唔關自己事,
每年三月就四大皆空, 準備放暑假, 真係踢都唔走.

使鬼好似利物浦, 去到季尾, 仲係一週三戰咁辛苦.

引用:
原帖由 Santoni 於 2022-6-10 23:14 發表

冇牙朗曼聯降左班啦
點止係寶 直情救世主

14萬鎊週薪減到7.6萬, 今季都出場唔多, 下季只會更少.
咁樣對大家都好.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]