• 瀏覽: 42,274
  • 回覆: 895
  • 追帖: 6
+2
本主題由 hyunjung 於 2022-6-14 16:19 加入精華
此帖子為《童時愛上你》劇集的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

《童時愛上你》透過一段略帶荒謬的愛情故事,帶出童真的可貴。當年紀漸長,初心逐漸蒙上灰塵,人漸變得冷漠虛偽、向現實妥協。而男女主角因重拾童心,明白到親情、愛情和友情才是人生最有價值的東西。

毒舌KOL丁宥迎會於網上發佈教授化妝技巧及新產品評測的影片。霸氣能幹的富家女雷紫彤創立自家化妝品品牌,卻得到迎的劣評。二人糾纏間,彤遭遇意外而失憶,心智更有如小學生。彤父威逼利誘迎保守秘密及照顧彤,他設法助彤回復記憶,並助她解決各樣難題。迎逐漸對這位充滿童心的「惡女」動情,更被她的童真感染,重拾初心,重新檢視自己的作為。

同時,她的童心亦化解了家人之間的冰冷關係,重塑一個美好的自己。彤的病情出現變化,急需接受手術,然而手術過後,彤或會失去此段重拾童心的記憶。家族陷入事業危機,需要強悍的彤來支撐。彤會否再度失去童心?迎又如何保留赤子之心?

https://www.youtube.com/watch?v=adjhJMsNpeU

播出日期: 2022年6月27日起
播出時間: 逢星期一至五 21:30-22:30

男女主角都好垃圾

見到男女主角已經唔想睇

引用:
原帖由 麻煩樹 於 2022-6-14 23:30 發表
見到男女主角已經唔想睇
佢ok呀
佢最近果套鐵拳英雄,我都由頭睇到落尾

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-6-15 08:17 發表

佢ok呀
佢最近果套鐵拳英雄,我都由頭睇到落尾
邊個做過鐵拳英雄?

引用:
原帖由 麻煩樹 於 2022-6-15 08:23 發表

邊個做過鐵拳英雄?
煎pan囉
仲係男主角wor

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-6-15 19:25 發表

咦!係wor...右二果個唔係煎pan wor
都唔知tvb攪咩架!key個煎pan個頭落去呃觀眾,特登扮話有煎pan演,其實無
有賤鵬更加唔使睇

引用:
原帖由 麻煩樹 於 2022-6-15 21:21 發表

有賤鵬更加唔使睇
我咪話無煎pan囉
你唔係信有嘛!之前又話無

引用:
原帖由 焦急珍貴的隊長 於 2022-6-15 21:46 發表

我咪話無煎pan囉
你唔係信有嘛!之前又話無
總之熄機,唔睇呢班垃圾,話知你有無賤鵬

睇到預告即刻諗起日劇妻子變成小學生

賤鵬折墮到做男二

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]