• 瀏覽: 690,474
  • 回覆: 164
  • 追帖: 26
+94
本主題由 4仔太郎 於 2022-9-8 08:46 關閉
引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-15 12:09 發表

...
期待新球季既新球員合照

引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-15 12:12 發表

如果文尼會轉會
暫時下季陣容有機會係咁,轉成 4213
仲有另一個可能係 3412?
(未簽吹緊個啲先唔計)

大家點睇?
F9 轉做攻中其實應該都得

藍斯仔呢嘢無咗下文既?

今年至少要加多個中場, 否則好難捱...... 除非 E67 同 J17 有突破

話時話, 卡華奴都未列入一隊, 反而 Nunez 已加入咗:
https://www.liverpoolfc.com/team/first-team

引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-15 15:50 發表

D27 係 7500萬歐喎……平過比寧咸好多
要用成 90M 歐買個英格蘭幼齒, 我覺得唔值
南美, 非洲, 甚至歐洲應該仲唔少選擇, 只係非英人而已

引用:
原帖由 new1new 於 2022-6-15 16:13 發表
希望高普可以令兩個葡超射手升呢,期待新一季新三叉
我希望快D攪掂埋藍斯仔同入番至少一個中場
睇番官網隊中場陣容, 得以下人腳:
F3
T6
M7
K8
H14
C15
J17
E67

得8個人(未計卡華奴),當中兩個未夠班既幼齒,一個海鮮波K8,一個傷完後無法搭回狀態既C15,同埋年紀大既兩位隊長,可以keep到打多D既(如無傷病)實際可能只得F3同T6

除非叫 F9 改打攻中,再搵個後衛(如G12/M32)改打防中,A66間中客串做中場,否則真係好難捱

引用:
原帖由 jeeno2344 於 2022-6-16 15:46 發表
英格蘭右邊有獲加同域斯占士太多好球員,修夫基又唔想浪費唔出阿諾,唯有轉佢打中場。
個人覺得效果一般般,但長遠來說阿諾遲早會改踢中場
其實睇番資料, 車仔個列斯占士, 青訓時係打前鋒, 之後俾教練要求打中場, 之後又再襪要求打右閘

近年似乎好多英國蘭右閘都係"被轉型"

引用:
原帖由 howevera 於 2022-6-17 07:56 發表

話自己夠人先唔駛咁容易比人托價
希望只係擺姿態啦!最好好似簽Diaz咁,唔聲唔聲俾大家一個驚喜
因為萬一真係到下年先執中場,到時仲易俾人托價

引用:
原帖由 sugilun 於 2022-6-17 08:41 發表

我諗會用f9打中場
F9其實都over 30,就算轉做中場都未必可以場場打。
同埋佢近兩年傷多咗
反而應該諗下,除433外有無其它陣式。
例如對弱隊係咪可以擺大個頭令中場壓力細D呢?咁中場幾個正選先可以頂長D時間。

引用:
原帖由 new1new 於 2022-6-17 17:52 發表
【轉會在即】

據Paul Joyce報導,文尼距離離開利記嘅日子不遠矣。

消息指,拜仁慕尼黑將派代表同利記面對面商討呢單買賣,文尼亦接受拜仁慕尼黑開出嘅三年合約。

利記希望收到約四千萬鎊,而當中大部份轉會費需要得到保證。

另外,利記亦積極放售南野拓實,摩納哥及里昂同樣感興趣。

https://www.thetimes.co.uk/article/sadio-manes-bayern-munich-move-edges-closer-as-clubs-plan-fresh-talks-7vqhzpjhv
希望可以順利將M10, C15同M18套現再買番個中場

引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-18 14:12 發表

其實我個人覺得佢地尚可
但問題係而家既利記可能比唔到咁多出場時間同機會新人……
J17 未外借過,出去試一季,多啲上陣,都係好事
E67 已經外借過,番黎表現亦都唔錯,反而覺得下季留番用仲好

2個我都傾向唔會賣,英人,青訓,有質素,真係無賣既理由
J17上季出場機會唔算少,但表現真係一般,外借去磨練吓係好。
E67受傷前表現唔差,不過傷後無乜出場機會。

引用:
原帖由 暖笠笠小露筍 於 2022-6-19 17:29 發表
唔好諗住將明奴同m18改做中場。
明奴啲one touch失好多控球權,佢踢嘅位置越後就越易輸反擊。m18一樣,一逼就甩中埸失控球權好危險
F9未嚟利記前,係德甲一直係打攻中

引用:
原帖由 lpj88 於 2022-6-20 15:42 發表
咁早高調講唔再買人, 應系唔想比人托價.
好似"友隊"咁大大聲聲話自己有2億買人, 一定買到"好嘢"啦!

引用:
原帖由 Matt1221 於 2022-6-20 14:54 發表

麥馬拿文之後…應該就係史米沙…基維爾…羅比堅尼等等…不過件7號真係開始無8號咁有迴響了…(謝四的冒起)

題外話:麥馬拿文未著7號之前就係著17號,謝拉特未著8號前都係17號 … 但依家個17號…
近代利記最強7號, 咪就係 So7 囉!

之前史米沙著7號雖然表現一般, 但至少離開利記前, 係伊斯坦堡奇蹟夜幫手追到 2:3

引用:
原帖由 kmhfamily 於 2022-6-20 08:31 發表
我有少少覺得,曼城買咩人都比利迷有些少不安,總想鬥買鬥強,舊年曼城買加利殊一定有人覺得曼城變強,利記唔夠打,事實證明加利殊水造的

今季令人不安係夏蘭特加盟,同樣憂慮也有產生,從而又令一批利迷繼續想鬥買

利記球員老一歲,big 6球員都老一歲,老孫,迪布尼都會老

定d黎,有高普仲有咩好怕?

沙拿會更博命,因為自由身要比人睇版取最後一張合約
我一直覺得中場引援係有必要

唔係話我地中場人腳唔夠打,問題係中場後備陣容

睇番過去幾年,F3, T6, K8, H14,四人每季每人平均都因傷病同COVID各自要休戰至少1.5個月,佢地求其一個缺陣實力都打折,更經常出現多於一人同時休戰。

再過一年又大一歳,如果仲係用死佢幾個,佢地更難打足4x - 5x場波兼keep住有好表現。

引用:
原帖由 Amingo328 於 2022-6-21 09:21 發表
高普入主利物浦之後,利記成績利迷心中有數
好多球員如果唔係高普杯茶,只係戥腳角色
如奧力治、老母、沙基利、南野…等
高普好重視自己買嘅球員,如祖達、戴亞斯…等
表現又的確對辦,唔到你唔服
如果基達同張伯倫唔係時時傷患,應該有唔錯表現
C15係可惜, 但K8呢....... 無謂再講

唔想吓吓攪到好似卡利奧斯出錯之後咁先去做嘢囉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]