• 瀏覽: 693,637
  • 回覆: 6,179
  • 追帖: 24
+94
本主題由 4仔太郎 於 2022-9-8 08:46 關閉
引用:
原帖由 ultane 於 2022-8-1 14:55 發表
中路冇左VVD或者Matip是旦一個, 其實好得人驚, G12同K5都唔係位置型, 熱身賽佢2個夾親都輸大大穫。
要G12打返起,真係要靠VVD帶返起佢,唔係只會一路沉落去。
https://www.youtube.com/watch?v=YpnMYziw5CA
G2 上季出場咁少,要操番都要時間

引用:
原帖由 禮哥仔 於 2022-8-1 17:45 發表

其實呢場對佢好緊要 話就話細杯賽 但對手係曼城喔 就算曼城無狀態都好 人地點都要三分力 我特別鍾意新人打強隊有表現 我對阿紐睇法下限高 上限要睇高普同利記 可以去到邊 我唔貪心 伊巴級數就夠
咁仲唔貪心,伊巴嘅級數

引用:
原帖由 hkpapa852 於 2022-8-1 17:47 發表
社區盾見到連 艾簡 都會去協防, 可見高普同球員之間相處真係唔錯, 否則球員點會連自己多年嚟都唔做既工作都願意去做

希望唔買中場, 都試下改造下球員, 否則中場用嚟用去個幾個, 唔攰死都好易俾人SM死
T6防守比佢剛剛來的時候好好多,之前差唔多次次都犯規,呢場就連波都攞埋

題外話:鰻魚個175中堅係咪好勁?定買嚟專嘜沙拿用架?😂

引用:
原帖由 Kclundo 於 2022-8-1 17:19 發表

對的,G2和 K5能由 V4帶住踢會有較佳表現,而兩人均曾有好往績。兩場熱身賽的整體後防綫都比較弱,一個 52就已經輸到怕,所以不能作準。作為守衛位置感最重要,必須從經驗和拍檔默契中提升。順帶一提A66對曼城先入球,但防守位置感始終唔掂,換入 M7就明顯改善,也是 M7獲續約主要原因!
A66助攻強,防守弱。上年對強隊,右邊係被重點照顧,打佢身後波. 但冇他幫手助攻,又死。

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2022-8-1 15:32 發表

基達真係無言,社區盾都有落過場,跟手又病咗,呢個情況每季都重複緊.............。
一早無期望

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-8-1 19:26 發表

一早無期望
D期望留俾G2, E18同C28會實際D

引用:
原帖由 Kclundo 於 2022-8-1 12:08 發表

B43好淡定,艾利諾和卡華路技術好,皆大將之材,但要多合拍一隊主力,才能進步。其他小將甚有差距,唯大球會,不妨多培養小將,總有人跑出!

我哋中前場球員一向體型輸蝕,場場面對泊大巴,總有老鼠拉龜之勢,買入紐尼斯後,進攻明顯多面化了。

今季同M7續約,補充中場兩閘,超值!冇賤賣F9、G12、T21,亦反映高普爭標雄心!數來數去,尚欠一個年輕超強體力嘅工兵中場而已。至於個別老化弱化球員,自然流失吧 ...
真係欠個好氣好力,有體型嘅破壞型中場。
K8 阿牛 J17 .......幾個都俾唔到信心人哋,真係慘

引用:
原帖由 禮哥仔 於 2022-8-1 13:26 發表

可能卡華路打中場
佢明顯係進攻偏重嘅球員啦,依家係要搵個中場掃蕩

引用:
原帖由 hkpapa852 於 2022-8-1 19:32 發表

出場機會最好都俾其他人 😂

引用:
原帖由 hkpapa852 於 2022-8-1 17:32 發表

其實我真係想高放藍斯仔去打右閘, 推A66上去打中場試下
等A66專心進攻, 間中協助, 藍斯仔專心打防守, 可能仲好
未見過藍斯表現,是龍是蛇有待確認。

引用:
原帖由 hkpapa852 於 2022-8-1 19:32 發表

但最慘又係剩一年約,唔續唔賣又free go?之前已經話offer咗新約畀佢,但未傾掂。

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-8-1 19:26 發表

一早無期望
G2都係,尋晚場波,佢係利記效力最耐球員,都唔可以帶住隊友踢,傷勢好返同有咁多年經驗,真係靠V4先識踢波

引用:
原帖由 vandutch 於 2022-8-1 19:35 發表

佢明顯係進攻偏重嘅球員啦,依家係要搵個中場掃蕩
平啲放K8,買桑加雷,補有限錢,不過K8係高普叫買,又係預付加盟,唔想衰買人失敗

引用:
原帖由 justalook 於 2022-8-1 19:18 發表

A66助攻強,防守弱。上年對強隊,右邊係被重點照顧,打佢身後波. 但冇他幫手助攻,又死。
A66一定會改踢中埸,呢埸波成日係中場,有時重去到左邊,主要係右閘有球員頂到,一定會試打中埸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]