• 瀏覽: 693,415
  • 回覆: 6,179
  • 追帖: 24
+94
本主題由 4仔太郎 於 2022-9-8 08:46 關閉
引用:
原帖由 seager22 於 2022-8-7 11:49 發表

尋日我先話唔買中場係決策性失誤,不過如果好彩無人傷就唔覺

話口未完就泰亞高都傷埋,焗出艾利諾同卡華奴呢d,如果打幾場都唔掂,咁唔買中場搞到成績差呢隻鑊高普就孭到應一應,fsg實隻鑊推比高普,而且高普之前仲話只會等比寧咸黎而唔會買其他中場,根本就比哂位人入佢,咁樣對佢自己都唔好
而家先係啱啱開季,咁多傷兵就算好返但都唔知點樣捱到尾...

引用:
原帖由 nseric 於 2022-8-7 11:20 發表

永遠都係要賣人先可以買人,而家中場常規嘅H14、M7就年紀大,K8、C15就傷多過踢,T6就兩樣都係,J17、E19等成長,得F3正正常常,咁都唔買,唔知咩邏輯。如果FSG而家肯俾錢,想即食嘅就買李城嘅泰利文斯或者麥迪臣,差極都好過而家嗰班中場啦
或者FSG認為比寧咸(當下年買倒)可以一個頂幾個喇😂

第一場波贏唔到

引用:
原帖由 BigBucket 於 2022-8-7 11:15 發表
對於A66嘅問題,我只睇佢進攻交唔交到貨,所以昨日佢最大問題唔係防守不力,而係進攻不力。
至於失果球,閘位球員同柱躉善頂中堅鬥頂?!唔好太苛責啦,不如問吓兩位中堅,無人留意人地最強之矛咩?!睇返慢鏡V4嘅走位,進退失據,其實仲肉酸
同意,A66防守力唔夠大家都明,佢主要功能係乜大家都知,但佢畀人重點攻擊/錯位嘜人已經唔係第一次。尋日失第一球,點解係個右開閘同對手嘅柱躉中鋒孭位?上季3:3和賓福特果場,一次畀人係遠柱3個頂佢一個,一次一個頂兩個,兩個中堅去咗邊?

沙拿開鑼戰,次次都有波入

引用:
原帖由 rxblack 於 2022-8-7 11:54 發表

太多文員啦,比寧咸一個都唔夠,中場要2個先得....
其實我一早6,7月都話要買多兩個中場,一個前鋒,d人話我玩緊fm

依家無計,只希望情況唔會太壞

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-8-7 07:20 發表

前四相信無乜問題,個爭冠就好明顯輸蝕....

就算曼城今年唔太得,但有阿仙奴,熱刺,車路士呢三支倫敦球會...尤其是阿記同熱刺,人地真係狀態到位....
都唔係,你諗下泰亞高傷左,下場應該出艾利諾,唔排除遲d仲會有人傷或者太累要出卡華奴甚至新嗰個西班牙仔黎頂,始終我地班中場唔係易傷就係年紀大,咁除非班仔真係勁到可以一鳴驚人,唔係如果個個都係jones咁既一般料,相信佢地就快就會好大壓力,到時中下游又未必贏到,前列球會上年都贏唔到啦,今年咁既人腳我諗和都算好,前四真係未必穩架,唔好比上年既成績攪到以為前四一定得先得架,高普到時都我都驚佢頂唔順,我恐怕個後果仲大鑊過傷哂水堅嗰年,係一個災難性球季

希望唔好比我不幸言中

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2022-8-7 13:29 發表

同意,A66防守力唔夠大家都明,佢主要功能係乜大家都知,但佢畀人重點攻擊/錯位嘜人已經唔係第一次。尋日失第一球,點解係個右開閘同對手嘅柱躉中鋒孭位?上季3:3和賓福特果場,一次畀人係遠柱3個頂佢一個,一次一個頂兩個,兩個中堅去咗邊?
其實失第一球真係唔可以怪佢,人哋個前鋒6‘2佢得5’9,仲要人哋係衝入去頂,佢頂輸俾人,有咩咁出奇?反而第二球,雲迪克失十二碼嘅責任係咪應該更加大呢?

【取消】

原定今日進行嘅閉門賽對阿士東維拉,因陣容不整下,雙方同意取消。

高普開鑼戰後怒斥球隊嘅態度有嚴重問題。

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12HKMO #A12OLSC #A12LFC

【黑仔】

高普賽後表示泰亞高‧艾簡達拿大腿筋受傷嚴重,但要檢查後先知抖幾耐。

中場傷兵問題嚴重!

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12HKMO #A12OLSC #A12LFC

呢兩場波就證明成億買紐尼斯係超值,超值原因唔係佢入唔入到波或助唔助到攻,而係提供了plan B
今場上半場踢得差,其實唔太擔心,因為有plan b,對方守衛都要時間適應,係呢啲位最易有機可乘,只不過無諗過會輸第2球

引用:
原帖由 Mr.23a 於 2022-8-7 13:29 發表

中堅喺邊?咪上咗前場參與進攻囉(好聽嘅話),唔好聽係得個企字。唔知一個二個怪阿諾做咩,佢係出擊閘亦係助攻王,佢上咗去咪應該中堅墮後去補佢位,阿諾上到前場18碼點,比人一個長傳急攻反擊,你想佢點防守,佢有對翼識飛呀?我吊咗萬千次嘅利記超高位防守,中堅過埋人哋半場做咩呢,裝唔到越位喎,只係自己半場先有越位,人哋球員唔過中線就唔越位,就算佢位置喺你前面,詳情自己睇球例。

拜仁炒法蘭克福6比1,唔係踼高位防守,熱刺嬴修咸頓4:1,干地直程打穩守突擊添,就算利嬴曼城3:1社區盾,都係大部份時間低位防守,因為要就番阿祖安。高位防守裝越位前面緊逼呢套戰術,最成功係用嚟對付控球型球隊,喜歡打地面傳控,由龍門開始搓個波上去進攻嘅,例如巴塞阿記同之前嘅曼城(依家對利記已經少用),一套戰術用喺對付所有對手,係唔work㗎

引用:
原帖由 new1new 於 2022-8-7 14:56 發表
【黑仔】

高普賽後表示泰亞高‧艾簡達拿大腿筋受傷嚴重,但要檢查後先知抖幾耐。

中場傷兵問題嚴重!

唉!上次歐聯決賽勉強出倒,今次正路起碼要抖一個月。

引用:
原帖由 seager22 於 2022-8-7 14:37 發表

都唔係,你諗下泰亞高傷左,下場應該出艾利諾,唔排除遲d仲會有人傷或者太累要出卡華奴甚至新嗰個西班牙仔黎頂,始終我地班中場唔係易傷就係年紀大,咁除非班仔真係勁到可以一鳴驚人,唔係如果個個都係jones咁既一般料,相信佢地就快就會好大壓力,到時中下游又未必贏到,前列球會上年都贏唔到啦,今年咁既人腳我諗和都算好,前四真係未必穩架,唔好比上年既成績攪到以為前四一定得先得架,高普到時都我都驚佢頂唔順,我 ...
邊個新西班牙仔?完全冇印象。

引用:
原帖由 ww80 於 2022-8-7 14:51 發表

其實失第一球真係唔可以怪佢,人哋個前鋒6‘2佢得5’9,仲要人哋係衝入去頂,佢頂輸俾人,有咩咁出奇?反而第二球,雲迪克失十二碼嘅責任係咪應該更加大呢?
對的,不能全怪 A66,佢係技術型,冇瞓身去撞,個人覺得佢有啲錫身。換了R26,最少橫身攔截,但未必有成效,甚至會受傷 。至於 V4,不服當年了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]