• 瀏覽: 693,577
  • 回覆: 6,179
  • 追帖: 24
+94
本主題由 4仔太郎 於 2022-9-8 08:46 關閉
引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-18 23:56 發表

因為以牌面計,利記只強不弱,你一定要計,走一個 30歲既球員&一堆後備,入幾個 19~23歲既球員,到底點樣弱左?

至於球員發揮問題,文尼都係打左半季好波之嘛?!沙拿又係半季,文尼又係半季,沙拿比人踩到落地底,文尼就上天?明明記得一季前呢度九千幾人話賣文尼啦: “又老又無速度又無用剩係識跌搏 12碼” 之類啦,我都唔記得咁多

突然間賣一個文尼好似世界末日咁,真心睇唔透
睇討論區就係有呢個有趣的地方

回覆反映性格,有人積極正面,有人消極負面

呢樣都係討論區生存空間,沒有對錯

我有少少覺得,曼城買咩人都比利迷有些少不安,總想鬥買鬥強,舊年曼城買加利殊一定有人覺得曼城變強,利記唔夠打,事實證明加利殊水造的

今季令人不安係夏蘭特加盟,同樣憂慮也有產生,從而又令一批利迷繼續想鬥買

利記球員老一歲,big 6球員都老一歲,老孫,迪布尼都會老

定d黎,有高普仲有咩好怕?

沙拿會更博命,因為自由身要比人睇版取最後一張合約

引用:
原帖由 MT4Money 於 2022-6-20 08:14 發表

打機咁諗就可以,現實有個 pogba 比你看強留會點樣。
球壇有幾多個普巴,加薪續約已經滿足佢要求,如果用普巴比,佢係水魚成28萬人工,而家免簽去祖記得13、4萬,沙拿就算免簽走,我覺得真係可以比幾年高薪佢,係得紐卡素,皇巴都係借錢生存,佢自己話唔會離開英超,更加只得紐卡素,加薪比佢就算係40萬,一年用多唔到一千萬,用兩年再賣,點都賣返三千萬,都多過呢兩年出多嘅人工,本來廿幾萬係要比,加咗薪佢點會詐病

引用:
原帖由 黑人898 於 2022-6-20 08:40 發表

球壇有幾多個普巴,加薪續約已經滿足佢要求,如果用普巴比,佢係水魚成28萬人工,而家免簽去祖記得13、4萬,沙拿就算免簽走,我覺得真係可以比幾年高薪佢,係得紐卡素,皇巴都係借錢生存,佢自己話唔會離開英超,更加只得紐卡素,加薪比佢就算係40萬,一年用多唔到一千萬,用兩年再賣,點都賣返三千萬,都多過呢兩年出多嘅人工,本來廿幾萬係要比,加咗薪佢點會詐病
沙拿會詐病??  沙拿有邊場落場係hea 踢或詐病唔落場?  

沙拿從來只會因被換出而唔高興... 落得場就搏盡唔留力

其實舊年季初進攻中場係用E67直至他受傷,咯幾場波他踢到唔錯,今年暑假如果操番起,E67和卡華路我相信會輪流踢,我相信高普肯用呢兩個

引用:
原帖由 黑人898 於 2022-6-20 08:40 發表

如果好似你講,就無薪酬架構呢回事,而沙拿事件完美反映FSG對薪酬架構的堅持,以後傾續約會好易辦,想搵大錢或超高周薪(底薪),唔該去第間球會。

引用:
原帖由 黑人898 於 2022-6-19 23:51 發表
沙拿身價重係最高,可能續約後,遲兩年再賣都唔會點蝕
如果 keep 到2年都係 20+ 入球, 咁 40-50M 歐羅應該都仲有

引用:
原帖由 MT4Money 於 2022-6-20 08:16 發表

佢比紅牛用殘左
會唔會係不適合踢英超?

引用:
原帖由 kmhfamily 於 2022-6-20 08:31 發表
我有少少覺得,曼城買咩人都比利迷有些少不安,總想鬥買鬥強,舊年曼城買加利殊一定有人覺得曼城變強,利記唔夠打,事實證明加利殊水造的

今季令人不安係夏蘭特加盟,同樣憂慮也有產生,從而又令一批利迷繼續想鬥買

利記球員老一歲,big 6球員都老一歲,老孫,迪布尼都會老

定d黎,有高普仲有咩好怕?

沙拿會更博命,因為自由身要比人睇版取最後一張合約
夏蘭特加盟可能會大家心急左,但目前球壇就一個夏蘭特,一個麥巴比……無計

唯有先唔諗同曼城對碰個 6分會發生咩事,其餘 36輪要做好啲,今季有驚有唔驚,車仔新班主,都可以預見會回落,友隊又重組,熱刺同阿記一向都係跌跌碰碰,

所以利記做好自己好過驚曼城簽人,即係坦白講,佢簽唔簽人,陣容都係好過利記架啦

引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-20 10:16 發表

夏蘭特加盟可能會大家心急左,但目前球壇就一個夏蘭特,一個麥巴比……無計

唯有先唔諗同曼城對碰個 6分會發生咩事,其餘 36輪要做好啲,今季有驚有唔驚,車仔新班主,都可以預見會回落,友隊又重組,熱刺同阿記一向都係跌跌碰碰,

所以利記做好自己好過驚曼城簽人,即係坦白講,佢簽唔簽人,陣容都係好過利記架啦
我諗大家只係會擔心「後文尼」時代會點畢竟曾經橫掃歐洲既三叉埃及文明正式解體
亦未知新億元先生會唔會能夠融入

利記右路就只得沙拿而無適合既後備
而且仲得返一年約呢個不安元素

呢幾樣點都不安過玻璃人夏蘭特去土豪隊嘛

引用:
原帖由 同修仁德 於 2022-6-20 10:31 發表

我諗大家只係會擔心「後文尼」時代會點畢竟曾經橫掃歐洲既三叉埃及文明正式解體
亦未知新億元先生會唔會能夠融入

利記右路就只得沙拿而無適合既後備
而且仲得返一年約呢個不安元素

呢幾樣點都不安過玻璃人夏蘭特去土豪隊嘛
埃及文明遲早都會拆夥,高普既體力化戰術對 30+ 球員係好大挑戰,對將離開既佢地,我地只能祝福

而對新組班既球隊,大家又唔需要太擔心既,高普其實帶過幾隊波成績都好好……咁每次都係一班新球員……佢都可以發揮到佢地既優點,何況而家新入球員都有一定質素~亦係高普自己想要既球員(未必首選,但都係名單內)

補充下
其實文尼唔續約都有先兆
沙拿未拒絕前,利記並無同文尼傾續約,兼球員都表達過要有新挑戰,所以可以理解為本來就唔打算續約
而沙拿拒絕後,急急腳同文尼傾,而文尼又唔打算轉立場已經係後話

所以沙拿既拒絕,可以話係 FSG 意料之外
但文尼既離去,就係 FSG 同高普既計劃之中
所以大家就無須擔心,因為高普放得文尼走,一定有新計劃既

引用:
原帖由 BigBucket 於 2022-6-20 09:30 發表

如果好似你講,就無薪酬架構呢回事,而沙拿事件完美反映FSG對薪酬架構的堅持,以後傾續約會好易辦,想搵大錢或超高周薪(底薪),唔該去第間球會。
沙拿續約估計會成事,不過係諗用乜方式加比佢,如果唔係就今年賣,成日諗到芬威咁堅持,應該今年賣返五千萬,再係外面買人,好過下年乜都冇

引用:
原帖由 歐辰 於 2022-6-20 11:02 發表
補充下
其實文尼唔續約都有先兆
沙拿未拒絕前,利記並無同文尼傾續約,兼球員都表達過要有新挑戰,所以可以理解為本來就唔打算續約
而沙拿拒絕後,急急腳同文尼傾,而文尼又唔打算轉立場已經係後話

所以沙拿既拒絕,可以話係 FSG 意料之外
但文尼既離去,就係 FSG 同高普既計劃之中
所以大家就無須擔心,因為高普放得文尼走,一定有新計劃既
沙拿冇拒絕,只係不滿薪金加幅,亦都証明芬威係著緊沙拿多過文尼,外國嘅評論話沙拿技術好過文尼好多,就算比人嘜住,都可以控到個波,但係文尼就算冇人嘜,控波都會離腳,需要修正,所以利記選擇留沙拿,而且今年佢冇份打世界盃,體能會有優勢

引用:
原帖由 黑人898 於 2022-6-20 11:34 發表

沙拿冇拒絕,只係不滿薪金加幅,亦都証明芬威係著緊沙拿多過文尼,外國嘅評論話沙拿技術好過文尼好多,就算比人嘜住,都可以控到個波,但係文尼就算冇人嘜,控波都會離腳,需要修正,所以利記選擇留沙拿,而且今年佢冇份打世界盃,體能會有優勢
所以文尼既離隊已經係有計劃,大家都唔使太擔心既~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]