• 瀏覽: 13,289
  • 回覆: 145
  • 追帖: 1
歡迎任何人發表有關F1直接或間接的話題. 為免影響討論閱讀, 請勿將外來文章全篇照抄, 總之就係唔好攪到人睇唔到留言, 請要有公得心. 有需要可貼link或只節錄想討論的內容已足夠.  

另因過往事件, 請留意幾點:
1. 請留意此版是賽車版不是F1版, 請集中在此專區討論賽事話題,不要濫開新帖, 重覆或沒有足夠討論價值的新帖將會被移除
2. 禁止版友間互相攻擊, 引起罵戰等行為. 持不同意見者, 保持你有你講我有我講心態就好了.
3. 請勿發表對車手, 車隊甚至版友人身攻擊言論, 尤其涉及人種等敏感用辭.
4. 禁止政治相關話題討論, 請勿使用敏感或冒犯性字眼. 欲討論有關話題請移玉步往相關討論版.
5. 無意義/重覆同一發言/照抄別人等屬灌水, 會直接處理不作警告.

幾年後回歸加拿大, 又一場半夜賽
久遺的wall of champion有無人中呢

都係RB,1,2
湯佬繼續禪讓

法拉利一係死機件,一件Pit問題,一係車手問題

平治又睇下有無得執雞執個5名

Latifi繼續浪費F1車手席位(俗稱阻住地球轉)

睇重播啦

正賽係香港時間下午1:00

時間上睇唔到咁夜的比賽, 所以第2日睇返精華算. 有時間先再睇replay. (因成日都覺得精華其實反映唔晒成場比賽發生過咩事)

都係亞洲區賽時間最好

北美,南美,歐洲唔係深夜就凌晨(香港時間)

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-6-15 20:00 發表
都係RB,1,2
湯佬繼續禪讓

我估紅牛系會有車因機件問題而開唔到DRS

RB仲要係開吾到DRS都可以快過其他廠贏

引用:
原帖由 marcploto 於 2022-6-16 16:15 發表
RB仲要係開吾到DRS都可以快過其他廠贏
紅牛就算冇DRS都夠過法拉利而外的車,而法拉利近2站一係錯pit,一係壞動力系統

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-6-15 20:00 發表
都係RB,1,2
湯佬繼續禪讓

睇新聞傳緊Piastri 23年就會去williams, 估計latifi最多玩埋今季就玩完了. (話最快英國站就會公佈)

引用:
都係RB,1,2
湯佬繼續禪讓

E條賽道唔知靚唔靚

benz恨到喇, 而家fia就係話要限彈彈跳, 等你嘈得咁過癮, 死死氣起升ride height啦

加拿大幾段直路
平治彈下彈下彈下  

可能彈到失控
    慘啦

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-6-17 11:21 發表
加拿大幾段直路
平治彈下彈下彈下  

可能彈到失控
    慘啦
彈到失控咪可以加速FIA去限海豚跳

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]