• 瀏覽: 846
  • 回覆: 13
社會有黃又有藍,有幾閒?大陸一樣有黃人又有藍人,又唔見有問題?!
睇緊呢個post既人,可能你係達官貴人,你亦有可能係一名平民百姓,唔通你身邊所有人嘅顏色全部同你一樣,你在香港既生活就會極度一帆風順?無人再同你作對?社會成本代價會因此而減少?真的是這樣嗎?
大家生活在同一個香港,無論你係達官貴人,定係一名平民百姓,我哋都只係七百萬名蟻民之一,大家可以生活在同一個香港,一起發揮七百萬人最大能量而一起努力吧!

好彩我係深紅

係大陸唔見有問題,係因為佢地唔會公開拎出黎講共開表態
我女朋友直接同我講,就算我地係屋企都唔好亂講呢D野,有人聽到會舉報 .
咁點會有問題?唔比你講自然就無事
"PS. 我住大陸,女友內地人"

反而係香港,以為仲有一絲絲先由既時候都比國安一Q清袋,
再加上D人分派別,唔中意你就想你死咁款,點會和平到落去
佢地直頭唔想聽到有關反對佢地既聲音,唔會學懂接受同尊重別人既諗法

引用:
原帖由 figolala 於 2022-6-16 16:14 發表
社會有黃又有藍,有幾閒?大陸一樣有黃人又有藍人,又唔見有問題?!
睇緊呢個post既人,可能你係達官貴人,你亦有可能係一名平民百姓,唔通你身邊所有人嘅顏色全部同你一樣,你在香港既生活就會極度一帆風順?無人再同你作對?社會成本代價會因此而減少?真的是這樣嗎?
大家生活在同一個香港,無論你係達官貴人,定係一名平民百姓,我哋都只係七百萬名蟻民之一,大家可以生活在同一個香港,一起發揮七百萬人最大能量而 ...
努力做韭菜比人割

引用:
原帖由 figolala 於 2022-6-16 16:14 發表
大家生活在同一個香港,無論你係達官貴人,定係一名平民百姓,我哋都只係七百萬名蟻民之一,大家可以生活在同一個香港,一起發揮七百萬人最大能量而 ...
努力💪🏼加油

我藍果時見到黃就憎,我黃果時見到藍就憎。我平時中立,見到講政治嘅人就憎。

唔好理咁多,做好自己

引用:
原帖由 Retired2019 於 2022-6-16 19:43 發表
我藍果時見到黃就憎,我黃果時見到藍就憎。我平時中立,見到講政治嘅人就憎。
冇啦
而家啲撕裂冇得搞㗎喇
香港未來一直只會係咁

香港未來一直只會係藍

引用:
原帖由 unclekey2 於 2022-6-26 11:22 發表
香港未來一直只會係藍  
唔會,肯定係紅

2019年之前都好似無黃藍之分呢d野,2019年之前好似不分你我。

引用:
甲由應該去移民,香港只有5百萬人 就足夠了。

一大堆社會上長年在失民心的老派~應該全部要離埸 幾十年已見盡他們的真面目,以口不對心的手法、霸住個世界

楊明好慘,有5m藍絲做support都要執笠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]