• 瀏覽: 2,905
  • 回覆: 38
1987年3月2日 10:00a.m 女 香港

想問我全職炒股或投資是不是比打工更合適?
因為現在炒股比打工時收入更好.....

今年流年還好,明年2023流年財星貪狼化忌,未必合到財運

上年賺少少不代表是有全職炒股的條件,之後幾年都一般,安心打工去吧會好些。

附件

Screenshot_20220617_102448.jpg(279.13 KB)

引用:
原帖由 紫微草堂 於 2022-6-17 09:39 發表
今年流年還好,明年2023流年財星貪狼化忌,未必合到財運
好吧其實我都仲有搵工
今年莫名其妙的買埋樓 ...(不過D錢唔係我自己一個人出晒)

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-6-17 13:35 發表

好吧其實我都仲有搵工
今年莫名其妙的買埋樓 ...(不過D錢唔係我自己一個人出晒)
畢竟投機買賣,屬於偏財,人點都有三衰六旺

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-6-16 21:27 發表
1987年3月2日 10:00a.m 女 香港

想問我全職炒股或投資是不是比打工更合適?
因為現在炒股比打工時收入更好.....
欏男人錢對你黎講係最容易,不建議投機。

引用:
原帖由 嘉茵 於 2022-6-17 10:29 發表
上年賺少少不代表是有全職炒股的條件,之後幾年都一般,安心打工去吧會好些。
打工其實我不討厭,唔知自己有沒有可以比公司重用的一天呢
其實已經有幾位師傅講過我唔適合炒股,不知不覺已經炒緊第三年,一年比一年賺到的多

引用:
原帖由 紫微草堂 於 2022-6-17 13:36 發表

畢竟投機買賣,屬於偏財,人點都有三衰六旺
好的 明白了
搵到工作我就會返工

引用:
原帖由 潮刀碟 於 2022-6-17 13:37 發表

欏男人錢對你黎講係最容易,不建議投機。
沒有男人給我錢用都無男人緣
我夠錢用,只是發現投資收入可能係好幾倍年薪,我懷疑人生
工作運也是沒有

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-6-17 13:46 發表

打工其實我不討厭,唔知自己有沒有可以比公司重用的一天呢
其實已經有幾位師傅講過我唔適合炒股,不知不覺已經炒緊第三年,一年比一年賺到的多
唔明,既然已在股海揾到大錢,又有幕後金主科水可以買樓,基本上已不愁衣食了,為什麼還要出外打工?不擔心影響炒股表現嗎?不是本末倒置嗎?

引用:
原帖由 LEUNG2107 於 2022-6-17 14:03 發表

沒有男人給我錢用都無男人緣
我夠錢用,只是發現投資收入可能係好幾倍年薪,我懷疑人生
工作運也是沒有
對的,工作運欠奉。財運在夫妻宮,所以如果無男人幫你,咁其他地方又唔行運,就比較辛苦一點。快啲識啲得力人仕啦,其實未必有錢既男先幫到你,只要是你的伴侶都會得到他的幫助。

返工照樣抄到股,所以全職抄股係賴鬼唔想做姐。

引用:
原帖由 嘉茵 於 2022-6-17 14:04 發表

唔明,既然已在股海揾到大錢,又有幕後金主科水可以買樓,基本上已不愁衣食了,為什麼還要出外打工?不擔心影響炒股表現嗎?不是本末倒置嗎?
我想成為一個知名的設計師事業心很重
不過要支撐理想就必須要有金錢,只是今年無諗過賺得幾好
諗緊北上上面d公司還有台灣那面的

引用:
原帖由 潮刀碟 於 2022-6-17 14:10 發表

對的,工作運欠奉。財運在夫妻宮,所以如果無男人幫你,咁其他地方又唔行運,就比較辛苦一點。快啲識啲得力人仕啦,其實未必有錢既男先幫到你,只要是你的伴侶都會得到他的幫助。
因為我喜歡的男人不喜歡我...

引用:
原帖由 天上天下大西瓜 於 2022-6-17 14:39 發表
返工照樣抄到股,所以全職抄股係賴鬼唔會做姐。
我只是沒有全職在固定一間公司上班
有點外判同網店經營
同埋暫時未搵到工

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]