• 瀏覽: 36,282
  • 回覆: 278
  • 追帖: 2
+3
最近公司走左2個倉務員,在網上登post請人都係請唔到人。公司最近在勞記以11000至13000元請人做倉。

公司古惑仔經怕再有人離職,於是同外國人即大老闆傾加返人工比去年入職的同事。可以加人工的餅唔大,另一元老同事相信加唔多過三百元,我就無得加。

食雞同事,單一同事今年加1000元,勤奮同事最少加2000元。

引用:
原帖由 炎夏幼稚的手機 於 2022-6-18 16:10 發表
最近公司走左2個倉務員,在網上登post請人都係請唔到人。公司最近在勞記以11000至13000元請人做倉。

公司古惑仔經怕再有人離職,於是同外國人即大老闆傾加返人工比去年入職的同事。可以加人工的餅唔大,另一元老同事相信加唔多過三百元,我就無得加。

食雞同事,單一同事今年加1000元,勤奮同事最少加2000元。
公司無心請人
出廣告系安撫你班人
佢就可以3人做4人野
你明吾明?

引用:
原帖由 炎夏幼稚的手機 於 2022-6-18 16:10 發表

$11000搵鬼做

引用:
原帖由 cnn00 於 2022-6-18 16:41 發表

$11000搵鬼做
有人做,大把人要養家

引用:
原帖由 ywannal 於 2022-6-18 16:47 發表

有人做,大把人要養家
做看更都不只11000

引用:
原帖由 布宜諾斯 於 2022-6-18 16:51 發表

做看更都不只11000
仲要不用搬搬抬抬,出11000的都痴線,早幾日行過ok便利點都出14000

萬一都做一定係智障

引用:

做看更都不只11000
每人都有自己選擇,有啲人唔喜歡做看更

傻先做

樓主公司無心請人,建議搵定新工,盡快走人

引用:

做看更都不只11000

引用:
原帖由 ywannal 於 2022-6-18 16:47 發表

有人做,大把人要養家
而家失業率係5.1%,古惑仔經理以為點壓價都好都會有人做。

引用:

機械人上場

孤寒火記,公司多數就孰

萬一蚊100%肯定冇人做, 講錯咗,係直頭冇人見

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]