• 瀏覽: 7,118
  • 回覆: 22
本主題由 永治 於 2022-6-21 12:25 使用 提升卡 道具
內地拍劇咁豪,估唔到食物都冇預備多D

詳情
Angelababy在今年的《風起隴西》與《愛情應該有的樣子》播出之前,baby的演技一直飽受質疑,除了古裝劇《孤芳不自賞》的摳圖、瞪眼不停被詬病之外,還有2015年的《大漢情緣之雲中歌》假扮吃東西的情節也遭到觀眾數落。不過,在日前播出的《萌探探探案2》最新一集中,baby首次回應了「假吃」問題。

節目中,導演要求每個人回答「在網絡上經歷過的最大謠言」一題,baby表示:「可能是我的食量吧。」她續指道:「大家就覺得我可能胃口比較小,然後說什麼拍戲還假吃什麼的,但是並沒有。我記得就網上有一個動圖,說我什麼吃一口就咬一點點。」這時嘉賓楊迪直言:「但是那個看著就你沒吃進去,我看那視頻。」baby對此也並無否認,她解釋道:「對,我忘了具體是什麼,可能是因為遠景還沒拍,導演說這個東西你就小嚐一口,你不可以把它咬掉了,咬掉了它沒有替補的,那我也沒辦法呀,我只能聽導演的。」baby笑言:「我這麼多戲拍了這麼多吃飯的東西不看,就看這個(劇),真的很氣。反正假吃犯不著吧。」

有圖有真相

咩拍戲一定要嚟真㗎?殺人戲係咪要真係殺人?

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2022-6-21 15:30 發表
殺人戲都攞嚟做例?你都唔係正常人!我淨係唸到情到濃時果啲X上戲做例子!

引用:
原帖由 公園長長採購 於 2022-6-21 15:30 發表
又唔係一定,只不過睇落唔夠真實姐

Angela baby 得淡笑, 只係因為佢有德國血統, 所以係大陸先受落.....

引用:
真唔真食, 要睇鏡頭係唔係影住佢個口, 中六合彩戲唔會真係中六合彩.

On9,乜嘢都要真就唔好拍「戲」喇,拍記錄片啦

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-6-23 13:19 發表

殺人戲都攞嚟做例?你都唔係正常人!我淨係唸到情到濃時果啲X上戲做例子!
係㗎,好唔正常,唔似啲谷精上腦用賓州諗野嘅廢柴!

拿 植入式廣告飲食節目 都係講求剪接師功力 好多時主持擺左落口 鏡頭就影下碟野食 個陣時主持就就吐落個桶度 鏡頭再轉個主持仲係度扮趙梗緊野 大讚好味

連擺落口妹兩下都廢事  咁就有失"職業道德 專業精神"

我朋友係尖咀做日式食肆 一年都唔知請幾多電視台 報紙雜誌 youtuber 黎 打鱔稿

大台個班人好識做 一入到黎個導演就會捉住朋友講話 唔好意思 頭先阿咩姐 有一組已經食飽左
大家都明咩事 咪準備個冰桶等阿咩姐等陣吐返出黎囉

大家做場戲遮

引用:
原帖由 andyyyy 於 2022-6-23 13:19 發表

根本成套戲都係假, 不如唔好睇?

引用:

湯唯同朝偉真係嚟真架

引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-6-23 14:01 發表
Angela baby 得淡笑, 只係因為佢有德國血統, 所以係大陸先受落.....
當年做美女廚房前,個樣仲幾得下嘅,不過之後感覺變曬樣

引用:

有人會同女演員講為藝術而犧牲係咁架啦!

主題標籤 #楊迪
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]