• 瀏覽: 5,483
  • 回覆: 30
分享小小經歷,本身英文dse拎得2,屋企人叫我去做跟車/地盤,但我死都想搵文職,之後係咁send cv,可能interview比較自信,狗屎撞棍碌左入一間大公司做文職(2xk / month),日日都要打英文email溝通...

好彩上網大把sample,得閒又copy下其他同事既email+google translate,咁都俾我過到試用期,而家準時6點收工爽到爆,見到有朋友搬野搬到手都斷,真係覺得好學不如好運,你地又過成點?

唔使同人講英文?

20K都幾好呀

藍領唔係個個都搬嘢架?

你冇學歷和相關工作經驗,有什么文職可以給你2xK/月?

引用:
原帖由 c.yn 於 2022-6-21 16:59 發表
分享小小經歷,本身英文dse拎得2,屋企人叫我去做跟車/地盤,但我死都想搵文職,之後係咁send cv,可能interview比較自信,狗屎撞棍碌左入一間大公司做文職(2xk / month),日日都要打英文email溝通...

好彩上網大把sample,得閒又copy下其他同事既email+google translate,咁都俾我過到試用期,而家準時6點收工爽到爆,見到有朋友搬野搬到手都 ...
好奇想知樓主DSE 英文2即係DSE學歷fresh grad冇經驗搵到2xk 文職? 具體係咩title?咩產業.

謝謝

引用:

好彩上網大把sample,得閒又copy下其他同事既email+google translate,咁都俾我過到試用期,而家準時6點收工爽到爆,見到有朋友搬野搬到手都 ...
馬云都係自學英文、E+經常去外國演講

引用:
原帖由 kwma 於 2022-6-22 23:13 發表

馬云都係自學英文、E+經常去外國演講
自乜鬼學,馬係本科英語系畢業

引用:
原帖由 daimonster 於 2022-6-22 19:09 發表

好奇想知樓主des 英文2即係DSE學歷fresh grad冇經驗搵到2xk 文職? 具體係咩title?咩產業.

謝謝
我都唔係好信同埋好想知係什麼文職工作

引用:
原帖由 Rocklion 於 2022-6-22 17:08 發表
唔使同人講英文?
未使住,雖然見到其他同事會同人傾電話係講英文,但可能因為我新手未輪到我

引用:
原帖由 雨中強勁的天才 於 2022-6-22 18:05 發表
你冇學歷和相關工作經驗,有什么文職可以給你2xK/月?
香討文職最低工資係三萬,佢太少了。

引用:

幾好呀

引用:
原帖由 spy12 於 2022-6-23 03:09 發表

自乜鬼學,馬係本科英語系畢業
就係馬雲係大學生嚟㗎

引用:
原帖由 Danny0101 於 2022-6-23 09:43 發表

我都唔係好信同埋好想知係什麼文職工作
或者有啲唔想講到咁明係咩行業嘅

引用:
原帖由 c.yn 於 2022-6-23 14:43 發表

未使住,雖然見到其他同事會同人傾電話係講英文,但可能因為我新手未輪到我
你趁而家啲日子,繼續做好準備深造自己。

主題標籤 #dse
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]