• 瀏覽: 36,482
  • 回覆: 71
最近男朋友揸車返工,佢將架車泊得好近草叢嘅地方
上星期左右成日都落雨,男朋友話佢發現架車有好多昆蟲
男朋友話佢試咗幾個方法都仲有昆蟲係車入面,佢話想試吓捉隻四腳蛇入車睇吓可唔可以食晒啲昆蟲…
如果男朋友真係咁做嘅話我係咪之後坐佢車都要同條四腳蛇一齊坐?
有冇其他方法可以有效咁驅蟲呀?

分手啦

引用:
原帖由 公公偏頭痛 於 2022-6-21 17:16 發表
分手啦
唔用四腳蛇驅蟲咪得囉,一定有其他方法嘅

同男朋友係車內執一劑,然後去告保險公司被蟲咬,賠咗錢就可以買過部車

乜都唔使做。曝曬一日,乜蟲都死。

蚊呀下?
所以上車落車,開車窗,都要注意,有冇蚊。

引用:
原帖由 rice007 於 2022-6-22 09:25 發表
蚊呀下?
所以上車落車,開車窗,都要注意,有冇蚊。
唔係蚊呀,男朋友話見過有蜈蚣
我都唔知啲昆蟲點樣走入車

昆蟲揾唔到嘢食自然會走番出去,人類唔好過份介入昆蟲世界

引用:
原帖由 開心就得 於 2022-6-21 21:19 發表
乜都唔使做。曝曬一日,乜蟲都死。
呢個堅有效

引用:
原帖由 至尊港女 於 2022-6-22 09:40 發表

唔係蚊呀,男朋友話見過有蜈蚣
我都唔知啲昆蟲點樣走入車
捉隻公雞上車困佢兩日就得啦

擺入囗😂

引用:
原帖由 至尊港女 於 2022-6-21 17:07 發表
男朋友話佢試咗幾個方法都仲有昆蟲係車入面,佢話想試吓捉隻四腳蛇入車睇吓可唔可以食晒啲昆蟲…
如果男朋友真係咁做嘅話我係咪之後坐佢車都要同條四腳蛇一齊坐?
乾淨就唔會有

引用:
我試過想驅曱甴
暴曬兩日啲曱甴都唔撚死呀
好耐時間先餓撚死
逐隻逐隻走出嚟死

引用:
好似今日嘅天氣泊露天三兩個鐘~乜都死!🤗

引用:
殺她死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]