• 瀏覽: 14,358
  • 回覆: 52
曼聯易帥後,夏季轉會窗屢吃檸檬,遲遲未能增兵。最新消息指,紅魔鬼有望簽入今個轉會窗首個球員。
這個新兵不是傳聞已久的巴塞中場法蘭基迪莊,而是來自主帥坦赫格的舊東家阿積士旗下一個22歲新星。

曼聯高層被指已飛往荷蘭,完成收購阿積士翼鋒安東尼馬菲奧斯(Antony Matheus dos Santos)的交易。這位巴西新星在坦赫格麾下連續兩季為阿積士贏得荷甲冠軍,上季攻入12球和取得10次助攻。-Advertisement-Skip

安東尼已入選巴西大國腳並9次上陣,曼聯已預備出價4000萬英鎊將他收歸旗下。當坦赫格轉投曼聯時,安東尼在Instagram深情感謝他,「我想多謝你教識我的一切,只要你需要我,我必定會一直支持你。」坦赫格接掌紅魔後,赫然發現在轉會市場綁手綁腳,難以簽入心目中的球員,安東尼被指會樂意追隨恩師步伐,成為曼聯今夏首簽。

https://www.hk01.com/即時體育/783931/英超轉會-曼聯終有今夏第一簽-不是迪莊而是阿積士小將

恭喜曼聯第一簽

聽講佢唔錯的。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-22 11:04 發表
聽講佢唔錯的。
睇球王片覺得似廉價版既尼馬
同樣好鍾意表演腳法,鍾意內切(不過呢個左腳所以由右路切入中路)
但盤球、速度、射術都差好遠
惟一比較可取係佢傳中幾好...
如果唔係坦克舊將,唔信佢可以踢曼聯(事實除曼聯外亦無歐洲大球會有興趣)

好過貴價買滴裝

引用:
原帖由 MarkIV 於 2022-6-22 11:16 發表
好過貴價買滴裝
呢件都唔平㗎
成4000萬磅

曼聯依加唔欠翼位而欠中鋒,如果4千萬鎊買佢我就會考慮買曼城兩個放售前鋒史達寧或耶蘇仔其中一個,起碼係即食,技術同射門把握力有保証,佢地又可打翼同中鋒,不過可能同市死敵曼城唔賣人俾曼聯!

最新消息指, 紅魔鬼有望簽入 ...

= 路邊社消息, 官宣左再講吧.

引用:
原帖由 anish01 於 2022-6-22 11:22 發表
曼聯依加唔欠翼位而欠中鋒,如果4千萬鎊買佢我就會考慮買曼城兩個放售前鋒史達寧或耶蘇仔其中一個,起碼係即食,技術同射門把握力有保証,佢地又可打翼同中鋒,不過可能同市死敵曼城唔賣人俾曼聯!
死敵 ? 不是同市光榮嗎 ?

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-6-22 11:04 發表
聽講佢唔錯的。
好過無
不過咁都4千萬,真係曼聯二字就當你水魚

列斯個10號仔幾錢?
佢唔係好好,但起碼英超有辦睇

曼聯急於買人
實比人抬價
冇長遠計劃
大機會做水魚

當年阿仙奴賣伊禾比去愛華頓都係4千萬, 比起呢次交易係好合理。

引用:
原帖由 wongkit1 於 2022-6-22 11:41 發表
當年阿仙奴賣伊禾比去愛華頓都係4千萬, 比起呢次交易係好合理。
不過愛華頓臨尾護級果幾場,伊禾比搏晒老命搶到幾分護級成功!
安東尼應該係好野,起碼係巴西大國腳,不過曼聯呢個時候是否需要買翼位? 曼聯有多個位置急需要買人補強,D錢是否留返嚟買急需位置球員?

雖然係廉價版尼馬,但勝在夠後生,仲有大把進步同上升既空間

佢係技術型同埋鐘意show off,但以佢嘅名氣要係曼聯玩波,啲隊友未必肯俾佢玩。

引用:
原帖由 Aimergogogo 於 2022-6-22 12:37 發表
佢係技術型同埋鐘意show off,但以佢嘅名氣要係曼聯玩波,啲隊友未必肯俾佢玩。
一個牙朗唔肯傳波已經夠死
都係嗰句 官宣先算

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]