• 瀏覽: 8,924
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ovshk 於 2022-6-22 21:50 發表
大陸好似不少淘寶玩家中招,香港唔知有無…

https://www.hstong.com/news/hk/detail/22062019050827425

我昨晚上YOUTUBE睇,希治閣都有講呢單野。
係咪就係好似師兄之前講,唔好用淘寶買GAMEPASS?
之前都唔明點解淘寶平咁多,又話係正版。聽完希治閣講先知原來佢地係不法盜用人地既信用卡大量買入,然後再係淘寶散貨。咁係咪即係可以叫賊贓?
慶幸近日比較忙,未有時間買,否則我都中招。都係好似師兄話齋,貴少少都幫襯有信譽既商舖,又唔係俾唔起。

引用:
原帖由 terrywong25 於 2022-6-23 09:39 發表

唔係全部商舖都係咁,你現在都仲見到陶寶有買嘅商舖,就係用正當手法去賣。
所以揾陶寶都要揾間有信譽嘅商舖購買。
真心…唔識係淘寶邊間舖叫有信譽。
我問過我老婆,佢玩淘寶比我多。我問佢點解有D會寫住「天貓」,係咪有信譽D?
佢話個D係會擺多D錢係度,類似有事俾人索償咁。因為門檻高D,邊常係比較正常做生意先會咁做。
不過昨晚睇希老闆條片都有講,當個D錢俾人CLAIM晒後,老闆都走路,一樣無仇報。
睇其他買家評語又可能做假,亦可能因為未爆大鑊所以未有投訴。
所以淘寶邊間有信譽,真係唔識分。

引用:
原帖由 hako 於 2022-6-23 11:58 發表
希治閣條片真係長知識
一時時啦!不過幾鍾意佢講野唔做作。
尋晚聽佢講大陸出個隻數碼飛機杯要實名登記APP,佢用唔到嬲豬豬咗。笑爆咀。

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-6-23 19:41 發表

佢同埋另一條youtuber, 叫亞雪, 都係一尻樣, 仇中撚嚟
佢近排好似潛咗水,唔多片出。

引用:
原帖由 chai2011 於 2022-6-24 09:55 發表
我都係睇平民遊戲,好睇好多
評論比較有深度, 亦不會帶有濃濃的youtuber本底的政治或主機偏好
佢以前中肯好多,而家間唔中都會太主觀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]