• 瀏覽: 8,918
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
大陸好似不少淘寶玩家中招,香港唔知有無…

https://www.hstong.com/news/hk/detail/22062019050827425

中咗啦. 個subscription ban咗啦! 係6月16號嘅事. 都唔知係咪微軟特登玩嘢.等忍者龜出先至大開殺戒

引用:
原帖由 ovshk 於 2022-6-22 21:50 發表

https://www.hstong.com/news/hk/detail/22062019050827425

取消訂閱啫,小問題
去揼個骨,打個飛機,聽朝訓醒覺就冇事

引用:
原帖由 fifa12 於 2022-6-22 21:55 發表
中咗啦. 個subscription ban咗啦! 係6月16號嘅事. 都唔知係咪微軟特登玩嘢.等忍者龜出先至大開殺戒
當年xbox one已經ban過淘寶code啦,因為果d可以係用非法黑卡得黎,等同你用低價買左老鼠貸,被人查到自然充公

ban account都唔係新鮮事,可能新玩家唔知歷史誤以為好安全

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2022-6-22 23:26 發表

取消訂閱啫,小問題
去揼個骨,打個飛機,聽朝訓醒覺就冇事
算好仁慈,以前xbox同ps5直頭ban左部機

引用:
原帖由 ovshk 於 2022-6-22 21:50 發表

我昨晚上YOUTUBE睇,希治閣都有講呢單野。
係咪就係好似師兄之前講,唔好用淘寶買GAMEPASS?
之前都唔明點解淘寶平咁多,又話係正版。聽完希治閣講先知原來佢地係不法盜用人地既信用卡大量買入,然後再係淘寶散貨。咁係咪即係可以叫賊贓?
慶幸近日比較忙,未有時間買,否則我都中招。都係好似師兄話齋,貴少少都幫襯有信譽既商舖,又唔係俾唔起。

引用:
原帖由 全力蛋散 於 2022-6-23 08:58 AM 發表

我昨晚上YOUTUBE睇,希治閣都有講呢單野。
係咪就係好似師兄之前講,唔好用淘寶買GAMEPASS?
之前都唔明點解淘寶平咁多,又話係正版。聽完希治閣講先知原來佢地係不法盜用人地既信用卡大量買入,然後再係淘寶散貨。咁係咪即係可以叫賊贓?
慶幸近日比較忙,未有時間買,否則我都中招。都係好似師兄話齋,貴少少都幫襯有信譽既商舖,又唔係俾唔起。
唔係全部商舖都係咁,你現在都仲見到陶寶有買嘅商舖,就係用正當手法去賣。
所以揾陶寶都要揾間有信譽嘅商舖購買。

好彩我之前淘寶買嘅3年game pass 依家都仲用到。而且我都係開新帳戶去入的,再share 主帳號減低風險。

之前呢個區見到啲人成日係咁推介邊度淘寶平俾埋LINK,依家被取消咗又話慘又盛,真係笑撚死人...! 本身正版GAME PASS 已經好平好抵每日兩三蚊都唔支持,學成蟲大哥話食話齋,中國人係要管的...! 

佢呢一單仲惡劣過黑卡事件,21年10-11月動漫串流平台Crunchyroll有個活動,送三個月GP俾新A/C,本來每個A/C只可用一次,但淘寶賣家用BUG將佢疊到3年,再用阿根廷披索39(約HKD2.47)升級成XGPU,賣俾大陸玩家RMB100~300,完全係暴利。

結果MS年度核數發現大量有問題帳號,先會取消會籍。

有部份玩家以為自己買左低價區(例如:阿根廷)XGPU,但唔知原來係賊贓。

引用:
原帖由 shinralf 於 2022-6-23 10:36 發表
之前呢個區見到啲人成日係咁推介邊度淘寶平俾埋LINK,依家被取消咗又話慘又盛,真係笑撚死人...! 本身正版GAME PASS 已經好平好抵每日兩三蚊都唔支持,學成蟲大哥話食話齋,中國人係要管的...! 
係呀, 就係聽佢哋喺度咁hard sell, 我咪走去買囉.
嗰陣佢哋話: "好抵好安全 你驚嘅咪自己reset password囉 我用咁耐都冇事"  .. etc

引用:
原帖由 getyamasaki 於 2022-6-23 10:45 發表
佢呢一單仲惡劣過黑卡事件,21年10-11月動漫串流平台Crunchyroll有個活動,送三個月GP俾新A/C,本來每個A/C只可用一次,但淘寶賣家用BUG將佢疊到3年,再用阿根廷披索39(約HKD2.47)升級成XGPU,賣俾大陸玩家RMB100~300,完全係暴利。

有部份玩家以為自己買左低價區(例如:阿根廷)XGPU,但唔知原來 ...
咁又冇話既,有d師兄真係用左幾年都冇野,咁有平野用分享下好正常,當然冇人想點人去中招,我自己都買左個用,又係佢地幫我用ea呢升xgp既,不過仲用到,真係cut左唔比用既,咪比番千零蚊買過3年lo,三幾百都唔會有人點去追掛

引用:
原帖由 getyamasaki 於 2022-6-23 10:45 發表

有部份玩家以為自己買左低價區(例如:阿根廷)XGPU,但唔知原來 ...
Crunchyroll 條款寫到明,code 只可以用一次, 同埋唔support中國香港, 你即使用vpn 去redeem.,然後長期喺中國/香港 打機 ,微軟check番你個 login account紀錄都知咩事.

For the avoidance of any doubt, for the purposes of this Offer, Supported Regions do not include: Japan, Korea, Taiwan, China or Hong Kong SAR.
Eligible Users may only redeem the Trial Offer once. Once redeemed, you are not eligible to redeem the Trial Offer again.

引用:
原帖由 七個自我的樓主 於 2022-6-23 11:08 發表

咁又冇話既,有d師兄真係用左幾年都冇野,咁有平野用分享下好正常,當然冇人想點人去中招,我自己都買左個用,又係佢地幫我用ea呢升xgp既,不過仲用到,真係cut左唔比用既,咪比番千零蚊買過3年lo,三幾百都唔會有人點去追掛
兩件事唔同性質,不能混為一談。

部份CHING用淘真係買低價區XGP係香港用,類似水貨。

但被取消係用"只能用一次的贈品"疊成XGP賣俾人,係賊贓。

當然,我希望大家多啲留港消費,咁MS先見到香港玩家的消費力,會重視香港/加強香港福利。

否則會好似阿根廷咁,優先過香港有XCLOUD。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]