• 瀏覽: 22,010
  • 回覆: 356
  • 追帖: 1
+2
中電電纜著火,連條橋都倒塌,停電係正常,需要時間去搶修都係正常!唔明點解啲人淨係識得諗自己,一味投訴點解咁耐都唔能夠恢復正常供電。
唔該啦!我究竟話你地無知好吖?定冇常識好吖?定係太過自私又腦殘好呢?
坦白講,香港呢幾年疫情已經暴露咗香港人極度醜陋嘅性格,如果有朝一日有更大嘅災難發生,香港一定人踩人,你死好過我死咁去對待其他人!

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2022-6-23 09:56 發表
中電電纜著火,連條橋都倒塌,停電係正常,需要時間去搶修都係正常!唔明點解啲人淨係識得諗自己,一味投訴點解咁耐都唔能夠恢復正常供電。
唔該啦!我究竟話你地無知好吖?定冇常識好吖?定係太過自私又腦殘好呢?
坦白講,香港呢幾年疫情已經暴露咗香港人極度醜陋嘅性格,如果有朝一日有更大嘅災難發生,香港一定人踩人,你死好過我死咁去對待其他人!
又曬命

引用:
哦!你咁樣話高尚香港人!你一定係大陸人!

利申,好明顯唔係直線啦

針唔吉到肉唔知痛 

說話永遠可以無限風涼

利申 沙田人

引用:
唔見得劣質大陸人幾有包容性

全部都係劣質XX人 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

而家D所謂香港人大多數都係以前大陸落離香港生既 佢地以為香港出世好巴閉 唔認係大陸人 覺得大陸好Cheap 香港好先進 咩都唔會壞 所以一有事上離就覺得點解香港好似大陸咁架 明明香港出世Wo 點解要過大陸生活 但係佢本來就係一條冇用既大陸仔
人地而家大陸人笑緊你地呢D香港大陸仔啊

引用:
十幾個鐘已搶修到,相信無幾多國家地區可做到!
港人係咁架啦,個腦只有自己,無關自己事個 part 睇唔到,關自己事個 part 就吊到上天

有冇好拗
大陸人 同 香港人 都係劣質 … 打和 Super 

引用:
於香港,你還可以大大聲地去作出投訴。

於國內,你可以嗎?你哋既包容,是迫於無奈的,是沒法去改變的情況下才去做所謂既包容,對嗎?你夠膽出去大大聲地作出投訴?

出 post 前,諗清楚先出吧!

成日話集體回憶,呢D咪集體回憶咯,

人性冇改,拜神都冇用

好過D漢奸,去日本話返鄉下 咯

香港一直以來都維持高水準服務,效率高(包括維修效率)及穩定性好,就算十號風球都不會停電,50多年來未試過大規模停電及停這麼久,按以往待遇,先是不接受停電、更不接受延後復電。

優質城市肯花錢(材料及保養已計在電費內)買最好的設備及零件+頻密保養,怎能包容重大錯漏及延誤?劣質是中電服務而不是香港人。

引用:
原帖由 Matt1221 於 2022-6-23 10:36 發表
有冇好拗
大陸人 同 香港人 都係劣質 … 打和 Super 
認同

香港人天性:投訴 / 報警 / 一哭二鬧三上吊。
當年,小弟係Bellingham飛拉斯維加斯,成機人係部飛機delay 1個鍾,佢老味又唔開冷氣,熱到pk .成班機得我一個華人投訴,得我一個投訴。成機人望住我。

引用:
原帖由 大師係我 於 2022-6-23 10:39 發表

於香港,你還可以大大聲地去作出投訴。

於國內,你可以嗎?你哋既包容,是迫於無奈的,是沒法去改變的情況下才去做所謂既包容,對嗎?你夠膽出去大大聲地作出投訴?

出 post 前,諗清楚先出吧!
可能有人敢投訴

祗係新聞管控做得出色

香港係管控方面真係長江後浪,唔係講笑

針唔吉到肉、呢尐垃圾post黎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]