• 瀏覽: 3,719
  • 回覆: 11
+2
【Now Sports】麥湯文尼在健身室埋頭苦幹一段時間後,最近喜見成果,搖身一變成為了一個不折不扣的「大隻佬」。
麥湯文尼(Scott McTominay)一向予人的感覺是高大但身形稍嫌單薄的球員,然而該名曼聯球員自球季結束後就一直埋首在健身室鍛鍊身體,在狂操猛練下最近喜見成果,成為了一名滿身肌肉的「筋肉人」。

從麥湯文尼在社交媒體Instagram分享的上身赤裸照片所見,麥湯文尼上身已全沒多餘脂肪,胸肌、腹肌以至手臂上的肌肉都非常明顯,而且亦相當發達,難怪麥湯文尼在照片中的表情充滿自信和驕傲。

麥湯文尼忽然大隻,網民亦紛紛叫好,一名網民表示:「看,他好像吃掉了基斯坦奴朗拿度似的。」另一人說:「怎麼可以練得像麥湯文尼一樣的身型?就像打跆拳道的人一樣,我要怎樣做才擁有像這樣的身體?」第3位網民則說:「麥湯文尼是否經已掛靴,更換跑道改當健身模特兒?」

https://sports.now.com/mobileweb/news/details?id=36457522204

坦帥真是劃時代
一聲令下個個走去做健身
足球並唔係祗係用腳踢
要有足夠氣力跑90分鐘
坦帥有世界級視野知道健身就夠氣力



有個球員都操到好大隻,但揩吓都


即係明恰蘇b同難力克


足球唔同打拳, 大隻有乜用


[隱藏]
引用:
原帖由 夏至輕快的豆漿 於 2022-6-25 19:35 發表
足球唔同打拳, 大隻有乜用
冇乜大隻到,係走左脂者。身輕左,心肺機能強
左對打波會有着數!



引用:
原帖由 夏至輕快的豆漿 於 2022-6-25 19:35 發表
足球唔同打拳, 大隻有乜用
香港嗰班垃圾英超迷唔係成日都話英超甚麼身體對抗性強㗎咩?



引用:
原帖由 夏至輕快的豆漿 於 2022-6-25 19:35 發表
足球唔同打拳, 大隻有乜用
盧卡古都好大隻, 結果 …



引用:
原帖由 芝蔴綠豆 於 2022-6-25 19:19 發表
有個球員都操到好大隻,但揩吓都跌
堂堂世界足球先生 要奉旨比你揩?



引用:
原帖由 Dansey 於 2022-6-25 23:09 發表

盧卡古都好大隻, 結果 …
盧9 d 係肥肉!



[隱藏]


連美斯的肌肉簡直完美,演員可以一拳一個



唔練大隻d點同呀朗埋堆,
一個唔覺意比呀朗睇中,成為呀朗小三,就成世衣食無憂

就好似女明星要靠隆胸取悅觀眾
佢有d潛質嘅,不過練大對波先啦



https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/spor ... 0628_00882_001.html

坦哈格效應 曼聯球星喪操變大隻仔
06月28日(二) 09:00



曼聯新帥坦哈格上場後,球隊陣容、戰術都會大改革,呢位荷蘭教頭講明排陣會以表現行先,一眾球員亦希望盡力提升狀態博取領隊歡心,成堆球員近期齊齊大晒健身室操肌照片,多位「紅魔」都變晒做大隻仔!

曼聯青訓產品杜安薛比早前公開「操肌」效果,化身「筋肉人」令球迷嘩然,但原來其他球員一樣努力做Gym,拉舒福特、雲比沙卡、艾蘭加、麥湯米尼不約而同分享暑假「特訓」成果,至少呢份決心已經好抵讚。

據報坦哈格早前曾向球員發送電郵,話球員上陣係睇表現而唔係睇名氣,消息人士話:「坦哈格要球員以最認真態度練習,佢想每課訓練都好似比賽一樣,球員嘅體能狀態會係前所未有咁高,如果邊個唔符合佢嘅要求,就會被其他年輕球員取代。」



主題標籤 #曼聯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]