• 瀏覽: 2,574
  • 回覆: 13
引用:
原帖由 J2滾攪大家 於 2022-6-26 08:50 發表
上過山頂纜車網頁 / 官方facebook

仲未有山頂纜車重開的消息

睇黎七一都唔會開

唔通要新曆8月14日先開?
EMSD type approval 攞咗未先,正常程序都要起碼半年

引用:
原帖由 後天外圍的妹頭 於 2022-6-26 10:06 發表

EMSD type approval 攞咗未先,正常程序都要起碼半年
照你咁講, 即係要等到今年年尾, 甚至出年年頭先至通得?!

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2022-6-26 14:50 發表

照你咁講, 即係要等到今年年尾, 甚至出年年頭先至通得?!
睇佢攞左EMSD approval 未,如果佢在瑞士已經有CE certificate會快好多

EMSD type approval 系咩黎架?

引用:
原帖由 ZKFOR 於 2022-6-27 21:28 發表
EMSD type approval 系咩黎架?
機電工程署派員進行測試,確保有關列車能安全使用,就算你架車幾天下無敵,條纜索有問題都係唔批

山下總站做咗工程去擴充客容量,所以都可能影響通車進程

https://www.youtube.com/watch?v=jAe_A48NB0Y

唔知到時有冇人去唱歌?

引用:
原帖由 J2滾攪大家 於 2022-6-26 08:50 發表

睇黎七一都唔會開

你條友又曲線宣傳TVB

引用:
原帖由 J2滾攪大家 於 2022-6-28 13:40 發表

何宣傳TVB之有!

係8月14日 星期日

呢D遊客設施,梗係星期六日開幕!
OT 識你咁耐,點會唔知你係想講8月15日呀!

引用:
原帖由 J2滾攪大家 於 2022-6-28 13:43 發表

8月15係星期一

山頂纜車邊會星期一通車!
OT 如果真係8。14開返,到8。15你唔乘機拉埋落水先講啦!

引用:

睇黎七一都唔會開

支持山頂纜車是鐵路一部分

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]