• 瀏覽: 34,333
  • 回覆: 465
  • 追帖: 4
+16

去英美澳加真係好慘,明明我地只係想食薯仔,點知成地都係Pizza同意粉,仲有日本壽司拉麵韓國食物越南嘢出前一丁李錦記維他奶雞蛋仔炒麵...同埋珍珠奶茶... 點解會咁慘..……但慘得過食生鬚薯仔?.

耶穌說:「一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。」
冇可能,歐洲英國有李錦記??😂😂 ,你不如話有栗一燒,樂天熊仔餅,湯丸。😂😂

香港遍尋不獲的芝士年糕, 俾我係格林彌治買到!

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2022-6-27 22:39 發表
去英美澳加真係好慘,明明只係想食薯仔,點知成地都係Pizza同意粉,仲有日本壽司拉麵韓國食物越南嘢出前一丁李錦記維他奶雞蛋仔炒麵...同埋珍珠奶茶... 點解會咁慘...
好慘!
今次實肥死,有排減!

笑料,你原來係未行出過唐人街

佢係唔係時光倒流三十年?而家英國乜都有得買。

係呀,好X慘,俾緊幾錢買先。

慘唔慘就視乎係窮L定有錢啦,不過喺香港都撈唔起就唔會去到外國會嘆世界囉!仲有一班喺香港本來就慣曬剝削外傭姐姐嘅黑心僱主,去到外地要自己硬食,托詞係為咗仔女移民,結局係為咗移民離婚,仔女改姓Smith, Davies 或者Williams等個案應該都幾多!

英超市有 House of Lee
李錦記海外牌子

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2022-6-28 05:41 發表
係呀,好X慘,俾緊幾錢買先。
唔緊要,我最愛的三文魚、西班牙火腿、魚子醬、芝士、橄欖...全部平好多, 補反出前一丁個D差價有突!
其實辛拉麵都係經常£1, 真係仲抵過香港! 仲有D 泡菜都勁平過香港,英國製造,但味道一樣!

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2022-6-27 22:39 發表
去英美澳加真係好慘,明明只係想食薯仔,點知成地都係Pizza同意粉,仲有日本壽司拉麵韓國食物越南嘢出前一丁李錦記維他奶雞蛋仔炒麵...同埋珍珠奶茶... 點解會咁慘...
食屎冇咁慘

引用:
原帖由 MarkIV 於 2022-6-28 05:41 發表
慘唔慘就視乎係窮L定有錢啦,不過喺香港都撈唔起就唔會去到外國會嘆世界囉!仲有一班喺香港本來就慣曬剝削外傭姐姐嘅黑心僱主,去到外地要自己硬食,托詞係為咗仔女移民,結局係為咗移民離婚,仔女改姓Smith, Davies 或者Williams等個案應該都幾多!
一般香港人,仔女上咗中學,就唔請姐姐㗎啦!
咪自以為是啦!

梁唐本身娘家姓咩?

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2022-6-28 05:37 發表
笑料,你原來係未行出過唐人街
係未出門井底瓜

引用:
慘得過佢係裏面乜都無得食?

引用:
點只咁少,仲有好多屎食。仲喺西洋屎,你哋就最鍾意。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]