• 瀏覽: 2,945
  • 回覆: 13
本人只有舊制中四程度,2012年用年長生讀毅進文憑,已有毅進文憑畢業證書。現在想考文憑試,問我應該報夜校中四定自修?

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-6-28 19:22 發表
本人只有舊制中四程度,2012年用年長生讀毅進文憑,已有毅進文憑畢業證書。現在想考文憑試,問我應該報夜校中四定自修?
諗住考邊幾科?

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-6-28 19:22 發表
有毅進文憑畢業證書唔夠?點解又去考文憑試?

引用:
原帖由 毛奈 於 2022-7-1 15:16 發表

有毅進文憑畢業證書唔夠?點解又去考文憑試?
怕毅進始終有一日會作廢,所以考文憑試有個保障

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-7-1 15:49 發表

怕毅進始終有一日會作廢,所以考文憑試有個保障
可唔可以問你幾歲?我今年4+我唔見左張中五畢業證書,諗住報毅進,希望當番中五畢業,見工時會考證書都唔當中五畢業

引用:
原帖由 毛奈 於 2022-7-1 15:52 發表

可唔可以問你幾歲?我今年4+我唔見左張中五畢業證書,諗住報毅進,希望當番中五畢業,見工時會考證書都唔當中五畢業
我32歲,想考文憑試

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-7-1 16:03 發表

我32歲,想考文憑試
報啦,妳後生我10年,讀埋夜校好啲,有埋張中六畢業證書

引用:
原帖由 毛奈 於 2022-7-1 16:23 發表

報啦,妳後生我10年,讀埋夜校好啲,有埋張中六畢業證書
應該由中四夜校開始讀?

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-7-1 16:33 發表

應該由中四夜校開始讀?

引用:
原帖由 毛奈 於 2022-7-1 17:33 發表

即係讀完毅進後,可以直接由中六讀起?

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-7-1 17:43 發表

即係讀完毅進後,可以直接由中六讀起?
有信心就由中六讀起,慳番啲時間,你諗住報邊間夜校?

引用:
原帖由 毛奈 於 2022-7-1 18:11 發表

有信心就由中六讀起,慳番啲時間,你諗住報邊間夜校?
我放低書包多年,我諗我要由中四開始讀起啦

引用:
原帖由 波濤橙色獅子 於 2022-7-1 19:41 發表

我放低書包多年,我諗我要由中四開始讀起啦
加油,你使唔使返工?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]