• 瀏覽: 8,314
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
+8
節目《聲生不息》除了推廣港樂外, 另一個特點就是讓內地香港兩地觀眾認識對方的歌手. 就如曾比特及炎明熹就在內地知名度大增!
如此在節目內的主要內地歌手或單位, 那些又能令你開始認識以及喜歡呢?

李健

周筆暢

毛不易

劉惜君

馬賽克樂隊

單依純

魔動閃霸

安崎

--------------------
(避免版主錯誤理解, 誤判文不對題, 唯本人自我審查, 解說以上內容:
投票有關TVB節目內歌手的認知度及受歡迎程度, 文字內容完全符合TVB這主題!)

Hello !!!

投票項目 ( 多選 : 最多可選 3 項 , 截止時間為 2022-7-23 23:59 ) 參與人數 88

1. 李健

7 (3.68%)

2. 周筆暢

27 (14.21%)

3. 毛不易

8 (4.21%)

4. 劉惜君

32 (16.84%)

5. 馬賽克樂隊

15 (7.89%)

6. 單依純

32 (16.84%)

7. 魔動閃霸

36 (18.95%)

8. 安崎

33 (17.37%)

安崎

引用:
原帖由 天秤使者 於 2022-7-3 02:24 發表
節目《聲生不息》除了推廣港樂外, 另一個特點就是讓內地香港兩地觀眾認識對方的歌手. 就如曾比特及炎明熹就在內地知名度大增!
如此在節目內的主要內地歌手或單位, 那些又能令你開始認識以及喜歡呢?

李健

周筆暢
...
我又真係睇咗《聲生不息》節目,先認識到大陸的歌手,平時冇聽佢哋啲歌。

李健聲底靚呀

魔動閃霸跑出 👍

惜君個樣夠淫

唱得好的之前已認識,從聲生才認識的沒一個唱得好,就這樣。

有幾個歌手聽過佢哋個名但係未聽/小聽過佢哋啲歌:李健,毛不易,周筆暢,單依純(只聽過永不失聯的愛)
最令人喜歡嘅梗係單依純啦, 不過比較遺憾嘅係, 節目完咗, 單依純應該唔會唱廣東歌, 聽佢啲歌嘅動力即刻減少…… 好多好多。

引用:
原帖由 無私豁達的 於 2022-7-3 12:20 發表
李健聲底靚呀
技巧好, 唱任何人嘅歌都能應付。 能作,能寫。  只是唔夠低俗

起碼認識多咗單依純
周筆暢,勁過香港一班所謂金,銀男女歌手得獎者一打截

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2022-7-3 13:42 發表

技巧好, 唱任何人嘅歌都能應付。 能作,能寫。  只是唔夠低俗
唔夠低谷係咩意思?

劉惜君NO.1 廣東女歌手還有兩個不錯 莊心妍 阿細

引用:
原帖由 kim168 於 2022-7-3 12:14 發表
安崎
正野

https://www.youtube.com/watch?v=coYrKWzANQ8

點解安崎得13票咁少呀🥺🥺🥺🥺

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2022-7-3 15:51 發表
點解安崎得13票咁少呀🥺🥺🥺🥺
佢已經係女歌手最高票數, 相信佢有活動來香港, 喺機場都會多粉絲舉牌接機!

--------------------
(避免版主錯誤理解, 誤判文不對題, 唯本人自我審查, 解說以上內容:
回到有關TVB節目內歌手的認知度及受歡迎程度, 文字內容完全符合TVB這主題!)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]