• 瀏覽: 114,570
  • 回覆: 36
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 james708 於 2022-7-6 18:13 發表
我在2020年買了一部大松一匹窗口冷氣機,抱着一個嘗試的心態買機(因為當時的價錢相當吸引),用了幾個月冷氣機的製冷和品質都相當好,跟住第二間房的冷氣機都差不多到期,所以我都繼續訂購大松一匹窗口冷氣機,用到現在又沒有問題,到今年2022年屋企人置業,今次我選擇了大松1.5匹淨冷分體冷氣,雖然大松不是什麼大牌子,但他們用心做冷氣的態度和客戶服務做得相當好,最緊要性價比高。
你個部咁大部都係一匹, 我都覺買冷氣最少都要頭2年無事先叫質素好
我尋日有再問左啲朋友都話大松同格力同級只係包裝唔同,咁個個咁講我就放心啦
頭先問左實惠佢地話安裝費450, 搭lift上樓就免運費而且可以下星期送貨安裝,
決定左買大松3/4匹, 就等下星期開箱

好多地方都有得賣,你有機會會買貴咗,但你絕對唔會買錯。

值得參考下,謝謝分享

引用:
原帖由 出面有人 於 2022-7-4 13:20 發表
打風個兩日, 廳個部分體冷氣開到18度都唔涼, 部冷氣都用左好幾年,
打算都係換過部, 尋日去左行商場睇冷氣, 睇價錢好岩買格力
但sale就話叫我買大松, 同格力係同廠, 價錢仲岩心水, 可以買高其實個sale講係咪真...
我唔係好聽過大松個名, 係咪真係一樣?
我未聽過大松冷氣?

引用:
原帖由 james708 於 2022-7-6 21:52 發表
好多地方都有得賣,你有機會會買貴咗,但你絕對唔會買錯。
係咩貴唔貴?

引用:
原帖由 Seok 於 11/7/2022 22:16 發表

我未聽過大松冷氣?
最初係出風扇   後來   出埋冷氣

引用:
原帖由 出面有人 於 2022-7-6 18:54 發表

你個部咁大部都係一匹, 我都覺買冷氣最少都要頭2年無事先叫質素好
我尋日有再問左啲朋友都話大松同格力同級只係包裝唔同,咁個個咁講我就放心啦
頭先問左實惠佢地話安裝費450, 搭lift上樓就免運費而且可以下星期送貨安裝,
決定左買大松3/4匹, 就等下星期開箱
最近屋企嘅冷氣都壞咗,都喺到望緊大松同格力依2隻牌子,期待師兄嘅開箱心得分享

引用:
原帖由 ft907 於 2022-7-12 08:24 發表

最初係出風扇   後來   出埋冷氣
價錢貴唔貴呀?

引用:
原帖由 Seok 於 12/7/2022 13:09 發表

價錢貴唔貴呀?
平過格力

引用:
原帖由 ft907 於 2022-7-13 08:47 發表

平過格力
耐唔耐用

更新
剛已在 x惠 app落單
1匹有搖控定頻
特價2298
等確認  過幾日自行換機

引用:
原帖由 superman88 於 2022-7-16 21:40 發表
更新
1匹有搖控定頻
特價2298
今日下晝收貨
自行裝機
1匹  很輕  2人易搬上機 窗口機  離地5呎半
很靜

引用:
原帖由 superman88 於 2022-7-16 21:40 發表
更新
1匹有搖控定頻
特價2298
你講有app我先dl 望望, 真係app訂真係平喎

引用:
原帖由 出面有人 於 2022-7-4 13:20 發表
打風個兩日, 廳個部分體冷氣開到18度都唔涼, 部冷氣都用左好幾年,
打算都係換過部, 尋日去左行商場睇冷氣, 睇價錢好岩買格力
但sale就話叫我買大松, 同格力係同廠, 價錢仲岩心水, 可以買高其實個sale講係咪真...
我唔係好聽過大松個名, 係咪真係一樣?
大松係格力旗下品牌。

5.84 PkP:/ 復制打開抖音,看看【精品家電推薦(一件也是批發價)的作品】格力在美國的樣子,# 家電人 # 舒適家 # 好物推薦🔥... https://v.douyin.com/2XTArEK/

打風果兩日系甘格格聲, 我都以為壞左, 打完風又沒事, 可能外邊D 風吹入去攪到D 葉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]