• 瀏覽: 4,916
  • 回覆: 20
請問係咪所有隔熱玻璃貼都唔會過到驗車?有無Ching用緊邊隻係可以過到?

引用:
原帖由 ivanlee080808 於 2022-7-10 16:57 發表
請問係咪所有隔熱玻璃貼都唔會過到驗車?有無Ching用緊邊隻係可以過到?
計透光率.....................

glass.pdf (td.gov.hk)

引用:
原帖由 ivanlee080808 於 2022-7-10 16:57 發表
我用3 n 過到

透光率合格就得

引用:
年驗的話, 無報正, 幾多透光率都係肥,

正確係先報正, 有permit先過到年驗!

貼紙!年檢咪斯走佢,驗完自已貼返囉!淘寶野幾十蚊,小菜一碟

引用:
原帖由 bbq323 於 2022-7-11 05:47 發表
貼紙!年檢咪斯走佢,驗完自已貼返囉!淘寶野幾十蚊,小菜一碟
就係呢啲 衰格行為. 嗱,有咩車禍上天一定比優惠你㗎

引用:
原帖由 樓上老作業 於 10/7/2022 20:39 發表

年驗的話, 無報正, 幾多透光率都係肥,

正確係先報正, 有permit先過到年驗!
唔使
驗透光的結果對之後驗車亦無作用

引用:
原帖由 subming 於 2022-7-11 23:20 發表

唔使
驗透光的結果對之後驗車亦無作用
我就係有一年夠透光率去年驗, 佢都話唔得, 要即場搣左佢!

引用:
原帖由 樓上老作業 於 11/7/2022 23:26 發表

部機驗到唔夠緊係唔得啦

引用:
原帖由 樓上老作業 於 2022-7-11 23:26 發表

去九龍灣拿張 驗窗紙就得。一張可以用幾年

要去九龍灣機電工程署拎檢窗紙,我上次貼左隻,差不多透明,都話冇檢窗紙過唔到

玻璃或玻璃貼檢驗結果出左門口便廢、因為無法証明當日檢驗結果的透光度是現在車上面既玻璃或玻璃貼、在呢個大前題便不會有允許證件這東西來做証明
驗車唔會要乜要物做証明、用機度得就得唔得就唔得

引用:
原帖由 CheapAccountant 於 2022-7-12 09:09 發表

去九龍灣拿張 驗窗紙就得。一張可以用幾年
Ching可唔可些牙多少少資料,邊度同幾錢?先謝

引用:
原帖由 ivanlee080808 於 12/7/2022 13:29 發表

Ching可唔可些牙多少少資料,邊度同幾錢?先謝
要政府驗玻璃依加在青衣、驗完出左門口等如無驗、驗車唔會有人問你拎黎睇、晤係俾人捉去驗自己送上門等如浪費時間

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]