• 瀏覽: 160,353
  • 回覆: 25
最近呢兩日天氣一熱,屋企個 冷氣一到晏晝2,3點就唔涼
已經試左好多唔同既方法(eg洗隔塵網,拉晒啲窗簾,閂晒所有房門)
令間屋冇咁熱咁, 冷氣應該夠凍啦.... 點知都唔可以話涼,只係話係唔熱

本身打算8月頭等消費券出咗先買
但我記得上次推消費券好多電器舖都會靜雞雞加價
如果依家想換冷氣,換邊個冷氣牌子比較受歡迎?
有冇邊張信用卡去邊買會特別抵?請教一下大家,thanks

我個冷氣都唔涼!百老X如果有野送既話都抵買

要買真係要快,消費券一出實貴好多!我最近都睇緊買冷氣

引用:
原帖由 火爆星人 於 2022-7-11 16:46 發表
我個冷氣都唔涼!百老X如果有野送既話都抵買
羊毛出自羊身上,最唔抵係百老x 佢地成日送埋啲無用卡通贈品,又搵埋啲代言人,全部都來自顧客。 我試過話唔要佢啲贈品,佢話都可以平少少,叫我俾現金,經過個次之後都無再幫襯佢地。依家買野最好上格價網格價,同埋去網購店睇下佢地有冇做緊年中,節日優惠咁,網站一定講邊張卡抵用!夏天好多時都會拎啲冷氣出嚟做特價。

我屋企人都有用開大松同格力無乜問題, 之前都係因為貪佢平又有貨, check過慳電同埋夠靜, 用左年幾都無乜大問題, 如果想平買大松會平啲, 我都係上網格左價先決定買

上轉消費券前D嘢超平,但消費券一出,D野就加番晒價。
我都啱啱買咗部新冷氣,牌子係叫大松,本身Target買Comfee或者格力㗎,但我想平D,Sales大哥話大松其實係同格力同公司定係同廠嘅出品?唔係好記得,但兩者只係顏色有D分別,個製冷同係同一標準,我見平D就揀咗佢試下,又可以慳返D,So Far我都係用咗1個月,Touch Wood暫時都無咩問題。

大松即係格力嘅妹妹品牌?

引用:
原帖由 苦不堪言怪少女 於 2022-7-12 15:11 發表
大松即係格力嘅妹妹品牌?
係呀, 大松即係TOSOT, 同GREE 即係格力係同廠同膽 我之前係電器鋪問過師傅, 佢地都話根本係同一個生產線
不過大松個品牌就親民走平價路線, 我本身部冷氣係格力, 覺得幾好想幫屋企人都換過部冷氣
個職員就叫我咪咁傻明明一樣又要買部貴, 最後經佢介紹, 最後都係買左大松

1匹變頻冷暖分體式冷氣機, 大松$3280 vs 格力 $3750
最後都係價錢取決買左大松

引用:
原帖由 MkMkDjDjj 於 2022-7-11 17:45 發表
上轉消費券前D嘢超平,但消費券一出,D野就加番晒價。
我都啱啱買咗部新冷氣,牌子係叫大松,本身Target買Comfee或者格力㗎,但我想平D,Sales大哥話大松其實係同格力同公司定係同廠嘅出品?唔係好記得,但兩者只係顏色有D分別,個製冷同係同一標準,我見平D就揀咗佢試下,又可以慳返D,So Far我都係用咗1個月,Touch Wood暫時都無咩問題。
我都預左, 所以要7月快快手換左, 依家屋企部機冷氣唔凍又0徙電, 訓晏覺有時com被都出晒汗
將本身四季被換左, 依家com毛巾 開左冷氣都咁熱, 真係熱死人...

引用:
原帖由 正到一個點 於 2022-7-19 10:41 發表
1匹變頻冷暖分體式冷氣機, 大松$3280 vs 格力 $3750
最後都係價錢取決買左大松
頭先有ching教路, 可以裝X惠個app 網購個價幾好,
你睇下你個款有冇得平, 我見比我係格價網望再平多十蚊

格力

引用:
原帖由 正到一個點 於 2022-7-11 16:29 發表
最近呢兩日天氣一熱,屋企個 冷氣一到晏晝2,3點就唔涼
已經試左好多唔同既方法(eg洗隔塵網,拉晒啲窗簾,閂晒所有房門)
令間屋冇咁熱咁, 冷氣應該夠凍啦.... 點知都唔可以話涼,只係話係唔熱

本身打算8月頭等消費券出咗先買
但我記得上次推消費券好多電器舖都會靜雞雞加價
如果依家想換冷氣,換邊個冷氣牌子比較受歡迎?
有冇邊張信用卡去邊買會特別抵?請教一下大家,thanks
美的

引用:
原帖由 正到一個點 於 2022-7-19 10:43 發表

我都預左, 所以要7月快快手換左, 依家屋企部機冷氣唔凍又0徙電, 訓晏覺有時com被都出晒汗
將本身四季被換左, 依家com毛巾 開左冷氣都咁熱, 真係熱死人...
冚被

格力

樂聲幾好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]