• 瀏覽: 1,784
  • 回覆: 11
如果要去急症室割痔瘡,要等幾耐?

急症室唔會做割痔瘡手術

好多人去專科 傳統割 即日去 即日走 好多人話唔係好痛

引用:
原帖由 lili2633 於 2022-7-12 09:14 發表
急症室唔會做割痔瘡手術
急症室會安排直接上病房,一兩日內就割倒,唔使排4年

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-12 20:36 發表

急症室會安排直接上病房,一兩日內就割倒,唔使排4年
急症室唔會安排割痔瘡手術,冇得上病房,只會叫你走。

引用:
原帖由 lili2633 於 2022-7-13 08:08 發表

急症室唔會安排割痔瘡手術,冇得上病房,只會叫你走。
你比較可信。

樓主或者都可以試吓。

引用:
原帖由 Cloud1234 於 2022-7-13 12:23 發表

你比較可信。

樓主或者都可以試吓。
上次睇BABY KINDOM 有一位媽媽上急症室割痔瘡
因為佢排政府要2年,佢等唔到,
去左急症室,
即日上病房,第二日就做左手術

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-13 19:40 發表

分享~割痔瘡,肛裂同照腸鏡 - 婦女醫護 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區 (****)

你地上去睇下喇
只可説個個情況唔同。咁你有冇諗住試?

引用:
原帖由 Cloud1234 於 2022-7-13 20:24 發表

只可説個個情況唔同。咁你有冇諗住試?
我等緊保險批我,之後我就上私家做
而家疫情,
上急症室都要等好多個小時,
之前無疫情,都要等12小時先上到病房

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-13 19:35 發表

上次睇BABY KINDOM 有一位媽媽上急症室割痔瘡
因為佢排政府要2年,佢等唔到,
去左急症室,
即日上病房,第二日就做左手術
你喺邊度睇到?你貼嗰條link,成十一版都冇人講由急症室安排做手術喎

話等兩年政府嗰個#39,佢喺係私家診所做架喎︰#2「叫我晚上10點前要到診所」

引用:
原帖由 pleati88 於 2022-7-13 19:40 發表

分享~割痔瘡,肛裂同照腸鏡 - 婦女醫護 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區 (****)

你地上去睇下喇
十一版得兩個留言提及急症室,但係講手術後持續出血去急症室,唔係話急症室安排做手術噃。
「我六年前在診所紥痔,一個星期都有血,我就去急証室,佢收我入院,住院時叫我勤力浸」
「你政府做完,冇野搽,冇野浸架. 姑娘話唔使理佢,如果有出血有需要就去急診室」

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]