• 瀏覽: 3,773
  • 回覆: 23
  • 追帖: 2
阿蛇告涉嫌「不小心駕駛」、「交通意外後沒有報警」和「交通意外後沒有停車」罪名,如果話有好小心駕駛,有留意路面情況,不顧而去罪一定入到,如果話完全睇唔到有貓,不小心駕駛就有機會入到
司機只能大撞搵青紅打唔知衝出來係貓可能係曱甴

歡迎討論

原文網址:私家車元朗輾斃家貓後不顧而去 涉案男司機被捕 | [url=on.cc%E6%9D%B1%E7%B6%B2]on.cc東網[/url] | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220711/mobile/bkn-20220711005905442-0711_00822_001.html

引用:
原帖由 victorwong888 於 2022-7-11 20:02 發表
阿蛇告涉嫌「不小心駕駛」、「交通意外後沒有報警」和「交通意外後沒有停車」罪名,如果話有好小心駕駛,有留意路面情況,不顧而去罪一定入到,如果話完全睇唔到有貓,不小心駕駛就有機會入到

歡迎討論

原文網址:私家車元朗輾斃家貓後不顧而去 涉案男司機被捕 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220711/mobile/bkn-20220711005905442-0711_00822_001.html
繼續逢帖必膠!
過主啦劣質香討人~

有埋影片,重想打得甩?
人證物證乜都齊哂

隻貓又唔係水牛甘大,甘細隻條路又爛,車左落去係可能真係唔知同唔覺

引用:
原帖由 el136 於 2022-7-12 02:29 發表
隻貓又唔係水牛甘大,甘細隻條路又爛,車左落去係可能真係唔知同唔覺
司機有責任要留意路面情況

引用:
原帖由 el136 於 2022-7-12 02:29 發表
告埋阿婆疏忽照顧貓隻好冇?

條片好短,好難判斷司機是否可以一早見到有貓,如果司機有cam, 而cam完全影唔到隻貓,相信打得甩

引用:
原帖由 rice007 於 2022-7-11 22:48 發表
有埋影片,重想打得甩?
人證物證乜都齊哂
打悲情

例如司機家庭近日有D問題,導致司機分心,司機係個好老公好爸爸,努力為家人生活而工作,而且之前駕駛紀錄良好,此次只係初犯…

我未讀過法律,都可以寫出咁多野..,

引用:
原帖由 victorwong888 於 2022-7-11 20:02 發表

歡迎討論

原文網址:私家車元朗輾斃家貓後不顧而去 涉案男司機被捕 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220711/mobile/bkn-20220711005905442-0711_00822_001.html
你問吓D賤狗司機馬路有過窿仔睇唔睇到?膠袋都會

不小心駕駛罰2000扣5分,其餘「交通意外後沒有報警」和「交通意外後沒有停車」搵到證據證明佢知先講。

引用:
原帖由 CheapAccountant 於 2022-7-12 06:57 發表

司機有責任要留意路面情況
頂多不小心駕駛,唔好代入去個人感受,需要人人都要覺得隻貓係天神族,神聖不可侵犯先得架,先唔好覺得有人存心致貓於死地,同啲是貓奴,又話要填命又盛,我真心頂唔順,唔好甘左膠好冇,me too 后世代已經搞到世界不倫不類,你問我個個都有責任,包括隻貓都有,成架龐然巨物行過來,隻貓都仲好大支嘢甘企路中心,如果呢隻係一隻街貓,都醒爬避開走老遠!

睇佢唔到…睇佢唔到.…睇佢唔到…

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-7-12 12:12 發表

打悲情

例如司機家庭近日有D問題,導致司機分心,司機係個好老公好爸爸,努力為家人生活而工作,而且之前駕駛紀錄良好,此次只係初犯…

我未讀過法律,都可以寫出咁多野..,
咁講即自認老不

引用:
原帖由 el136 於 2022-7-12 14:28 發表

頂多不小心駕駛,唔好代入去個人感受,需要人人都要覺得隻貓係天神族,神聖不可侵犯先得架,先唔好覺得有人存心致貓於死地,同啲是貓奴,又話要填命又盛,我真心頂唔順,唔好甘左膠好冇,me too 后世代已經搞到世界不倫不類,你問我個個都有責任,包括隻貓都有,成架龐然巨物行過來,隻貓都仲好大支嘢甘企路中心,如果呢隻係一隻街貓,都醒爬避開走老遠!
“ 我個個都有責任,包括隻貓都有” 天真爛漫得你🤣

我不喜歡貓亦冇小動物。養動物跟本不人道及痴。例如廿幾卅度香港養雪撬犬 … 一個字 “跳那星“

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-7-12 14:07 發表
不小心駕駛罰2000扣5分,其餘「交通意外後沒有報警」和「交通意外後沒有停車」搵到證據證明佢知先講。
大撞搵青紅可以全部打甩嗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]