• 瀏覽: 3,144
  • 回覆: 15
比狗狗依家食緊個款好似唔太好…想盡快轉

自己做健康,DIY

我都想知 想有健康d選擇

有冇試過自己煮?例如烚肉,應該較健康

引用:
原帖由 山下喜歡了壽包 於 2022-7-14 11:14 發表
 有冇試過自己煮?例如烚肉,應該較健康
工時長又辛苦,冇辦法日日整😕

我家狗仔食緊一款朋友介紹嘅無添加罐罐,大約食左三年左右,途中冇轉過其他牌子,有乜想知?

我諗自己整係好啲, 有好多都好鹹

引用:
原帖由 內向閑逛的揮春 於 2022-7-19 13:09 發表
 我家狗仔食緊一款朋友介紹嘅無添加罐罐,大約食左三年左右,途中冇轉過其他牌子,有乜想知?
想知道呢款糖尿病狗可唔可以食?我個隻有糖尿病

其實最好是以乾糧為主食!!!另外自己平時三餐煮什麼在未落調味料之前預留一份給狗狗!!!這樣可以乾糧及新鮮食物雙管齊下!!!

引用:
原帖由 異域少盒子 於 2022-7-20 12:32 發表

我記得係可以,之前有同店主傾過,依家我隻狗食緊雞肉南瓜罐頭

純天然狗糧?咁啲非純天然狗糧係點呀?😒😒😒其實叫得糧就唔係純天然啦,你隻狗有咩事要盡快轉糧呀?

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-7-20 22:06 發表
其實最好是以乾糧為主食!!!另外自己平時三餐煮什麼在未落調味料之前預留一份給狗狗!!!這樣可以乾糧及新鮮食物雙管齊下!!!
其實乾糧溝肉就最唔好呀,好易傷胃,始終糧同肉係兩種完全唔同類型嘅食物

引用:
原帖由 異域少盒子 於 2022-7-20 12:32 發表

你隻狗嘅糖尿係天生遺傳定後生嘅飲食習慣引致呀?狗好少有糖尿病呀,一係食處方糧囉

引用:
原帖由 內向閑逛的揮春 於 2022-7-22 13:08 發表

我記得係可以,之前有同店主傾過,依家我隻狗食緊雞肉南瓜罐頭
想問咩牌子?可以邊度買

引用:
原帖由 異域少盒子 於 2022-7-25 13:16 發表

想問咩牌子?可以邊度買
我係hktvmall買,牌子係pet cake factory,一次買多可以免運費

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]