• 瀏覽: 1,996
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
呢個係本人既頻道,主要講下懷舊MMORPG如UO EQ WOW etc。由於感嘆近年手遊課金風氣大流行,而至傳統月費制的MMO越黎越少。好想直著呢個頻道,可以抒發一下對舊時MMO的燦爛歲月。頻道開始會講下我第一隻接觸的MMO Ultima Online。希望可以搵到一班志同道合的朋友一齊討論,比動力我繼續做這個頻道,謝謝大家。

近期的作品,介紹Ultima Online的起源以及創辦人Lord British
https://youtu.be/bJGiQe-to3c

歡迎對MMORPG或懷舊線上遊戲有興趣的玩家一齊討論進入香討影片區

引用:
原帖由 Bearandhin 於 2022-7-25 17:03 發表
呢個係本人既頻道,主要講下懷舊MMORPG如UO EQ WOW etc。由於感嘆近年手遊課金風氣大流行,而至傳統月費制的MMO越黎越少。好想直著呢個頻道,可以抒發一下對舊時MMO的燦爛歲月。頻道開始會講下我第一隻接觸的MMO Ultima Online。希望可以搵到一班志同道合的朋友一齊討論,比動力我繼續做這個頻道,謝謝大家。

近期的作品,介紹Ultima Online的起源以及創辦人Lord  ...
Ching仲有無玩緊uo?

無玩UO好耐了, 但最近做片有留意返,好想裝返黎玩

引用:
原帖由 Bearandhin 於 2022-7-31 02:19 發表
無玩UO好耐了, 但最近做片有留意返,好想裝返黎玩
咁不如玩返?
而家官服免費,不過有d限制,但都可以試下有無興趣,有興趣先俾錢

引用:
原帖由 即刻雀躍的結他 於 2022-7-31 02:31 發表

咁不如玩返?
而家官服免費,不過有d限制,但都可以試下有無興趣,有興趣先俾錢
想請問下依家仲有無香港人玩?我以前在Baja server

引用:
原帖由 Bearandhin 於 2022-8-1 00:04 發表

有好幾個一齊玩緊
Pm傾?

引用:
原帖由 Bearandhin 於 2022-8-1 00:04 發表

我之前喺somoma,而家就altantic(最多人嘅官服)

引用:
原帖由 即刻雀躍的結他 於 2022-8-1 00:14 發表

我之前喺somoma,而家就altantic(最多人嘅官服)
我嘗試裝,見到一個係UO Classic, 另一個係UO Enhanted
我估應該係玩返UO Classic?

引用:
原帖由 Bearandhin 於 2022-8-1 04:51 發表

我嘗試裝,見到一個係UO Classic, 另一個係UO Enhanted
我估應該係玩返UO Classic?
都可以
Classic = 2D (之前果個畫面)
Enhanced = 3D

係咪已經玩緊?
如果係嘅,之後一齊打?

引用:
原帖由 即刻雀躍的結他 於 2022-8-8 04:28 發表
係咪已經玩緊?
如果係嘅,之後一齊打?
暫時我未有時間玩, 謝謝你的邀請。記得Altantic係最早一個UO server, 估計你應該係最早一批玩UO的?

我Baja個main character 都比人delete左,睇個ping Baja 和 Altantic都over 270間中ping會出現紅色.. 閣下如不是已經玩了好長時間,何不create在Formosa 或其它server ?

我係97/98左右第一次玩,但玩左一兩年就無玩了,係近呢兩年先玩返,又好好彩遇到其他再玩返嘅香港玩家

你係後期先開始玩?

引用:
原帖由 Bearandhin 於 2022-8-8 09:22 發表

暫時我未有時間玩, 謝謝你的邀請。記得Altantic係最早一個UO server, 估計你應該係最早一批玩UO的?

我Baja個main character 都比人delete左,睇個ping Baja 和 Altantic都over 270間中ping會出現紅色.. 閣下如不是已經玩了好長時間,何不create在Formosa 或其它server ?
我都有角色喺Formosa ,但好少玩,Formosa 係順,可惜少人玩,個server都死死地咁

UO始終係人多一齊去打怪/互動先過癮,所以我喺Altantic 玩

你喺Baja見多唔多人玩?

引用:
原帖由 即刻雀躍的結他 於 2022-8-8 09:31 發表
我係97/98左右第一次玩,但玩左一兩年就無玩了,係近呢兩年先玩返,又好好彩遇到其他再玩返嘅香港玩家

你係後期先開始玩?
我係97剛出玩的, 應該算係第一批玩家,當時有Altantic和Baja,Sonoma 和 Formosa等亞洲server都未有。我都係玩左年幾就轉左去玩Everquest 

引用:
原帖由 即刻雀躍的結他 於 2022-8-8 09:41 發表

我都有角色喺Formosa ,但好少玩,Formosa 係順,可惜少人玩,個server都死死地咁

UO始終係人多一齊去打怪/互動先過癮,所以我喺Altantic 玩

你喺Baja見多唔多人玩?
入左Baja行左陣,好似唔多見有玩家

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]