• 瀏覽: 4,435
  • 回覆: 12
今日是由屋企堅尼地城踩去北角碼頭,坐船去九龍城。由九龍城經紅磡踩去尖沙咀及西九,於南昌坐車回家。全程扣除坐船的幾公里,約25公里。由於堅尼地城至北角是經常踩,所以未有拍片。

由九龍城至南昌站除了刪除拍照及燈位時間外,全程用2X速度播放,比大家睇哂全程路況。雖然我盡量避免,但片中有部份路段可能是不容許踩單車。如果有車友知道可以在留言區通知我,我會想辦法處理。

多謝大家的收睇。

https://youtu.be/V4jNXzZ8wQs進入香討影片區

能否行漆咸道北、加士居道、佐敦道過去?

引用:
原帖由 victorwong888 於 2022-7-29 05:50 發表
能否行漆咸道北、加士居道、佐敦道過去?
如果按我由紅磡車站平台喺暢運道直行落橋,可以左轉入漆咸道南去尖沙咀,直行經柯士甸道去西九,或右轉漆咸道去佐敦道。不過後者車會比較多。

引用:
原帖由 norman0812 於 2022-7-29 22:12 發表

如果按我由紅磡車站平台喺暢運道直行落橋,可以左轉入漆咸道南去尖沙咀,直行經柯士甸道去西九,或右轉漆咸道去佐敦道。不過後者車會比較多。
一提漆咸道北就知 條XX膠問搏小

這條路確實不錯,車不多,我通常是觀塘到尖沙咀碼頭,紅磡的一段不上行車天橋,在海灣軒有斜坡上行人天橋,推車跨過海底隧道入口,下斜到星光大道,又安全又有海景看。

引用:
原帖由 hohohea 於 2022-7-30 02:06 發表

你有本事咪行佛光街、窩打老道過去囉

我成日都係紅磡出踩翻佐敦.
都係推落行人天橋.
以前過POLY去衛理道
而家POLY唔入得到.
搭LIFT落暢運道先起步.

不過NORMAN
其實80應該算高速.
自己踩小心D
廢事比46閘出意外就麻煩

引用:
原帖由 hohohea 於 2022-7-30 02:06 發表

加士居道漆咸道北踩單車

https://youtu.be/-fy_mu1rBUo

歡迎討論

引用:
原帖由 賤藍講豬噢 於 2022-7-31 16:23 發表
都係推落行人天橋.
以前過POLY去衛理道
而家POLY唔入得到.

不過NORMAN
其實80應該算高速.
自己踩小心D
俾46閘的話如果錄低可以報警告危險駕駛,如果有受傷可以申請賠償

thanks for sharing.

引用:
原帖由 victorwong888 於 2022-7-31 23:09 發表

俾46閘的話如果錄低可以報警告危險駕駛,如果有受傷可以申請賠償
其實,V膠你真唔明定真硬膠?
高速公路明閘你就係明知你輸硬
而且炒左受傷有得賠又如何?

引用:
原帖由 賤藍講豬噢 於 2022-7-31 16:23 發表
都係推落行人天橋.
以前過POLY去衛理道
而家POLY唔入得到.

不過NORMAN
其實80應該算高速.
自己踩小心D
多議你的提醒,下次行番佐敦道。

引用:
原帖由 stanley32 於 2022-7-31 00:27 發表
這條路確實不錯,車不多,我通常是觀塘到尖沙咀碼頭,紅磡的一段不上行車天橋,在海灣軒有斜坡上行人天橋,推車跨過海底隧道入口,下斜到星光大道,又安全又有海景看。
呢段行人天橋上次行過,所以今次想試試新路線。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]